Forum Klubu ROVERki.pl :: [R420] Czy to przepływomierz?
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[R420] Czy to przepływomierz?
Autor Wiadomość
Brt 
mgz insz.

Wysłany: Wto Mar 04, 2008 12:29   

w R25 jest zmieniony komp i widocznie nie ma potrzeby takiego sterowania ;) Wiec pewnie jest OK. Na 100% Rave da odpowiedx ;)

SPAMU¦

Wysłany: Wto Mar 04, 2008 12:29   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

lysy_vet 

Wysłany: Sro Mar 05, 2008 21:52   

Zakupiłem nowy czujnik stopu.Wymieniłem, no i bez zmian-check nadal się zapala.A więc zwarłem kabelek czerwony z czarnym, i nadal to samo.
Jutro zadzwonię do serwisu w Starych Babicach, żeby mnie podpięli pod komputer i znaleźli przyczynę.
Tak się zastanawiam czy w moim aucie po wymianie pompy trzeba wykasować jakieś błędy.W sumie ten problem z checkiem pojawił się właśnie po regeneracji pompy.
No nic będę wiedział coś więcej za ok 2tyg po wizycie w serwisie(mniej więcej tyle się czeka żeby go zdiagnozowali).
Pzdr

thef 

Wysłany: Sro Mar 05, 2008 22:01   

No to ja czuję, że trzeba wiązkę przewodów przejrzeć, polutować i spsikać wtyczki sprayem do styków. A te błędy kompa to sobie sprawdziłbyś już milion razy sam, jakby Ci się chciało. Zróbże to w końcu ;) . Co to za serwis rovera Ci podpinał komputer? Może nie bardzo im to wyszło? Sprawdź błędy sam i ani mi się nie pokazuj tu zanim tego nie zrobisz ;)

lysy_vet 

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:13   

Zacznę tak.Po wymianie czujnika pedału hamulca check zdecydowanie dużo rzadziej mi się zapalało.Byłem wczoraj w serwisie Rovera, nie podali mi znowu kodów błędu, powiedzieli że mam stare błędy czujnika pedału hamulca, oraz błędy I-go wtrysku (do wymiany razem z przewodami), oraz błędy z przepływomierza.
W następnym tygodniu mam nadzieję że naprawię wtrysk, a później przepływomierz.Ale mi się posypało w jednym czasie.
Pzdr

thef 

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:37   

lysy_vet napisał/a:
Zacznę tak.Po wymianie czujnika pedału hamulca check zdecydowanie dużo rzadziej mi się zapalało.Byłem wczoraj w serwisie Rovera, nie podali mi znowu kodów błędu, powiedzieli że mam stare błędy czujnika pedału hamulca, oraz błędy I-go wtrysku (do wymiany razem z przewodami), oraz błędy z przepływomierza.
W następnym tygodniu mam nadzieję że naprawię wtrysk, a później przepływomierz.Ale mi się posypało w jednym czasie.
Pzdr
Człowieku ;) , odczytajże sam te błędy komputera. Ja Ci mówię, masz problem z wiązką przewodów na 99%. Błąd przepływki się zapisał, bo ją zapewne odpinałeś na próbę. Chcesz od nas pomocy? No to proszę Cię, zrób to co Ci radzimy ;) . Jakbyś nie wiedział, błędy kompa sprawdza się tak: http://www.roverki.pl/article.php?sid=420

Założę się, że wystarczy dobrze wyczyścić i zlutować kabelki we wtyczkach przy pompie, a pewnie wystarczy tylko w tej od wtrysku :P

lysy_vet 

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 15:28   

Właśnie wybłyskałem sobie błędy.Jest błąd 34.
Idę przejrzeć przewody przy wtrysku.

thef 

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 16:40   

Pooglądaj obie kostki od pompy i popraw styki. Jeżeli nie pomoże trzeba ustawić kąt wtrysku, bo ten błąd pojawia się również w przypadku zbyt wczesnego kąta.

lysy_vet 

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 21:27   

Przyczyną był za wczesny kąt wtrysku-tak jak podpowiadaliście.Jest już w porządku.Wielkie dzięki dla thef i Brt.
Tak przy okazji-Nie polecam serwisu Rovera w Starych Babicach-byłem u nich 2 razy na komputerze i nie umieli mi go zdiagnozować poprawnie.Gdybym się ich posłuchał wymieniłbym wtryski i przepływomierz.

Pozdrawiam

piter34 

Rover 800

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 10:49   

lysy_vet napisał/a:
Nie polecam serwisu Rovera w Starych Babicach-byłem u nich 2 razy na komputerze i nie umieli mi go zdiagnozować poprawnie.Gdybym się ich posłuchał wymieniłbym wtryski i przepływomierz.

Wystaw opinię na stronie klubowej w dziale "części i warsztaty". :razz:

Odpowiedz do tematu