Zakupiłem nowy czujnik stopu.Wymieniłem, no i bez zmian-check nadal się zapala.A więc zwarłem kabelek czerwony z czarnym, i nadal to samo.
Jutro zadzwonię do serwisu w Starych Babicach, żeby mnie podpięli pod komputer i znaleźli przyczynę.
Tak się zastanawiam czy w moim aucie po wymianie pompy trzeba wykasować jakieś błędy.W sumie ten problem z checkiem pojawił się właśnie po regeneracji pompy.
No nic będę wiedział coś więcej za ok 2tyg po wizycie w serwisie(mniej więcej tyle się czeka żeby go zdiagnozowali).
Pzdr
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 22:01
No to ja czuję, że trzeba wiązkę przewodów przejrzeć, polutować i spsikać wtyczki sprayem do styków. A te błędy kompa to sobie sprawdziłbyś już milion razy sam, jakby Ci się chciało. Zróbże to w końcu . Co to za serwis rovera Ci podpinał komputer? Może nie bardzo im to wyszło? Sprawdź błędy sam i ani mi się nie pokazuj tu zanim tego nie zrobisz
Zacznę tak.Po wymianie czujnika pedału hamulca check zdecydowanie dużo rzadziej mi się zapalało.Byłem wczoraj w serwisie Rovera, nie podali mi znowu kodów błędu, powiedzieli że mam stare błędy czujnika pedału hamulca, oraz błędy I-go wtrysku (do wymiany razem z przewodami), oraz błędy z przepływomierza.
W następnym tygodniu mam nadzieję że naprawię wtrysk, a później przepływomierz.Ale mi się posypało w jednym czasie.
Pzdr
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:37
lysy_vet napisał/a:
Zacznę tak.Po wymianie czujnika pedału hamulca check zdecydowanie dużo rzadziej mi się zapalało.Byłem wczoraj w serwisie Rovera, nie podali mi znowu kodów błędu, powiedzieli że mam stare błędy czujnika pedału hamulca, oraz błędy I-go wtrysku (do wymiany razem z przewodami), oraz błędy z przepływomierza.
W następnym tygodniu mam nadzieję że naprawię wtrysk, a później przepływomierz.Ale mi się posypało w jednym czasie.
Pzdr
Człowieku , odczytajże sam te błędy komputera. Ja Ci mówię, masz problem z wiązką przewodów na 99%. Błąd przepływki się zapisał, bo ją zapewne odpinałeś na próbę. Chcesz od nas pomocy? No to proszę Cię, zrób to co Ci radzimy . Jakbyś nie wiedział, błędy kompa sprawdza się tak: http://www.roverki.pl/article.php?sid=420
Założę się, że wystarczy dobrze wyczyścić i zlutować kabelki we wtyczkach przy pompie, a pewnie wystarczy tylko w tej od wtrysku
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 16:40
Pooglądaj obie kostki od pompy i popraw styki. Jeżeli nie pomoże trzeba ustawić kąt wtrysku, bo ten błąd pojawia się również w przypadku zbyt wczesnego kąta.
Przyczyną był za wczesny kąt wtrysku-tak jak podpowiadaliście.Jest już w porządku.Wielkie dzięki dla thef i Brt.
Tak przy okazji-Nie polecam serwisu Rovera w Starych Babicach-byłem u nich 2 razy na komputerze i nie umieli mi go zdiagnozować poprawnie.Gdybym się ich posłuchał wymieniłbym wtryski i przepływomierz.
Nie polecam serwisu Rovera w Starych Babicach-byłem u nich 2 razy na komputerze i nie umieli mi go zdiagnozować poprawnie.Gdybym się ich posłuchał wymieniłbym wtryski i przepływomierz.
Wystaw opinię na stronie klubowej w dziale "części i warsztaty".
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum