z tanich zestawow odseparowanych to albo tonsil speed 1700, albo mivoc (najtaniej ma uzytkownik rafalslusarczyk na allegro). Magnaty odradzam, oprocz wygladu nie zachwycaja... Blaupunkta sluchalem tylko w szafie i wypadl duzo gorzej od HDB 62.1
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Właśnie nie słyszałem jak grają i dlatego proszę o opinie. Może ktoś słyszał jak grają lub ma takie zamontowane.
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 19:45
Poszukajcie i poczytajcie o głośnikach było już kilka tematów.
Niedawno sam zastanawiałem się nad głośnikami, nie wiedziałem które kupić, czy warto dać 150zł czy 300zł.
Dużo osób proponowało mi Helix Dark Blue 62.1 lub Hertz ESK 165, niestety ESK były droższe. Seria Hertz DSK 165 ponoć grają kiepsko. Kupiłem Helixy DB 62.1 i jestem zadowolony na allegro za 299zł kupiłem z dystansami zaimpregnowanymi i wysyłką za free. Naprawdę bardzo fajnie grają te głośniki i mogę polecić je każdemu. Wydaje mi się że warto dołożyć te 100zł więcej i mieć dobry sprzęt za niewygórowaną cenę
Jeśli chcecie żeby te głośniki były podłączone tylko pod radio, to Helixy idealnie do tego pasują, chociaż wzmacniacz też jest wskazany
kto wie jakiej długości maksymalnie może być tył głośnika do przodu w r 200?? Mam nadzieje, że zrozumiecie o co mi chodzi Wiem, że pytanie nie jest zadane zbytnio fachowo..
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 74 Skąd: Warmia i Mazury
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 13:05
mi tylko, że w Roverze 25 spokojnie wszedł o głębokości montażowej 72 i jeszcze trochę było wolnej przestrzeni do szyby. A i oczywiście to po założeniu dystansów
dlaczego 13 cm?? w 200 masz miejsce na 16cm... a roznica w cenie 20 zl
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 21:28
Ten link który podałeś jest do Helix DB 51.1 - to są głośniki 130mm...
W przednich drzwiach R200 ma 160/165 mm głośniki montowane... Więc szukaj DB 62.1 - moim zdaniem słuszny wybór...
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum