Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 18:58
Mój sprawdzony, zaufany i w ogóle naj mechanik kazał mi zalać silnik Militec'iem.
Jest np tutaj:
http://www.allegro.pl/ite...r_dodatek_.html
Jeszcze do tego nie doszłam, bo u mnie wszystko musi odleżeć swoje, ale tak zamierzam zrobić
Mój sprawdzony, zaufany i w ogóle naj mechanik kazał mi zalać silnik Militec'iem.
Kiedyś użyłem, ale tego prawdziwego Militeca (zupełnie inaczej wyglądał). Kosztował coś ok. 100PLN i oczywiście nie odczułem żadnej zmiany w pracy silnika.
Mowa o 1.4 16V serii K.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Po wielu godzinach dyskusji na forum zdecydowałem sie na użycie Ceramizera. Stosowana ilość (ok 5ml) sugerowała, że nie może on w znacznym stopniu zaszkodzić silnikowi. Zastosowałem wg instrukcji i wydaje mi się, że lepiej silniczek pracuje. Z pewnością ciszej i równiej chodzi (wczesniej drgania kabiny sprawiały więcej hałasu) i wydaje mi się, że lepiej się zbiera. Niestety nie przeprowadziłem pomiarów sprężania, więc moje odczucia są bardzo subiektywne,a co za tym idzie nie dla wszystkich miarodajne. Jedyne co jest pewne, to że nie zaszkodziło to mojemu silnikowi. Zrobiłem już jakieś 8kkm po ceramizerku i wszystko hula jak powinno.
Nie zachęcam i nie odradzam.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum