Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:27 [R45] Problem z ABS świecąca lampka
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2000
Witam
Problem dotyczy zle podpietego startera do akumulatoru. Bateria mi padla i koles podpiol bieguny na odwrot + do - i - do + kontrolka ABS nie gasnie. Sprawdzilem bezpiecznik pod maska taki kwadratowy z przezroczystym dekielkiem. Sprawzalem na drodze faktycznie nie dziala blokuje kola i hamuje na ostro. Czy mam ktos jakies pomysly na to. Czy komputer jest uwalony i czy da sie to naprawic czy cos inngo.Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 23:49, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odpinałem nic nie pomogło. Naładowałem go wczoraj zalozylem i nic. Sprawdzalem tylko ten jeden bezpiecznik ktory jest w komorze silnika . Niesprawdzalem zadnych innych bezpieczniow. Bez w piecia na kompa sie chyba nie obejdzie. A irlandzcy fachowcy cenia sie kosmicznie. Masz jeszcze jakies pomysly co powinienem sprawdzic
pewnie da sie sprawdzic kody bledow abs, skoro swieci sie kontrolka,
wtedy mozna bedzie cos wiecej powiedziec
ale moze byc tak ze komp wskazuje blad mimo ze np. czujnik jest dobry,
a zostal uszkodzony obwod sprawdzania tego czujnika (przez odwrotne podpiecie zasilania)
napisz PW do uzytkownikow
PHJOWI, mariusz418, przemo285 oni zawodowo zajmuja sie serwisem roverow
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Ostatnio zmieniony przez AndrewS Sob Mar 22, 2008 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Wciaz puzno wracam z pracy i nie mam czasu sprawdzic bezpiecznikow. Mam nadzieje ze w kabinie cos znajde. Jezeli jest to pompa abs . Czy komputer da sie naprawic czy jest to bez sensu.Czy komputer od 216 lub 414 podejdzie do domjej 45ki .
pewnie sie da, ale jest to nie oplacalne,
tak samo jak z zasilaczami komputerowymi,
pozatym uklad wplywa na Twoje bezpieczenstwo, wiec lepiej tam nie dlubac zabardzo,
chyba ze da sie przelozyc sama elektronike, ale kto sprzeda sama elektronike
calkiem mozliwe ze padalo jakies zabezpieczenie na wejsciu dioda, albo bezpiecznik SMD
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Prosze o zamkniecie tematu. Usterka wyeliminowana sprawdzilem bezpieczniki w srodku auta , 10 Amp spalony i ABS zyje. Nieznam sie na autach wiec zabralem auto do mechanika wiec pozostaje pogratulowac irlandzkim mechanikom. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum