Mam pytanko obok TURBINY jest taka puszka z której wychodzi ośka i jest przyczepiona to kolektora wydechowego,pytanie czy to powinno sie ruszać?? Bo wygląda to na jakies podciśnienie a prubowałem to ruszyc palychami i nic,sam montarz tego w fabryce nie ułatwia poprawnego działania tego no tam jest ogromna temperatura,jesli chodzi o dynamikie to jest spoko,niema takiego wielkiego strzału ale kolega ostatnio gazował ja patrzyłem i nie rusza sie to,prosze o pomoc
to rozumiem ze oznaka głośnej pracy turbo juz samo w sobie zle wrozy u mnie od poczatku jak tylko zakupilem auto to turbo chodzilo dosc wyraznie i musze stwierdzic ze podoba mi sie to do dzisiaj jednakze ostatnio to nie wiem czy sie przyzwyczailem juz czy mi tez slabo ciagnie bo nie czuc tak dosadnego kopa od ok 2000-2200 obr
Mam pytanko obok TURBINY jest taka puszka z której wychodzi ośka i jest przyczepiona to kolektora wydechowego,pytanie czy to powinno sie ruszać?? Bo wygląda to na jakies podciśnienie a prubowałem to ruszyc palychami i nic,sam montarz tego w fabryce nie ułatwia poprawnego działania tego no tam jest ogromna temperatura,jesli chodzi o dynamikie to jest spoko,niema takiego wielkiego strzału ale kolega ostatnio gazował ja patrzyłem i nie rusza sie to,prosze o pomoc
Witam. zdiąłem dzisiaj osłone i poczysciłem silnik troszke. I tez zauważyłm ta ośke (takie ciegno z regulacją), jedna strona wychodzi gdzies z turbiny i łączy sie na ruchomej ośce na wydechu. I własnie jak u kolegi ani drgnie przy gazowaniu. Wiec ponawiam pytanie do czego służy i czy ma sie ruszać.
JA wczoraj sie zaparłem i ruszyłem,nie jest zatarta,poprostu ona tak spręzynuje,musisz mocno ją pociągnąc w strone tej "puszki" moja działa bez zazutu,powiedziano mi ze ona nie reaguje na gaz no moze nie tak jak myslałem,poprostu koledze chodzi ale to moze mm ruchu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum