Wysłany: Czw Mar 20, 2008 16:59 [R75] Błędy klimatyzacji
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam Rover'kowiczów!!!
Dzisiaj coś mnie tknęło i zrobiłem test klimy.
Efekty(BŁĘDY) są następujące:
FC21 - czujnik nasłonecznienia, wyjście lewe
FC22 - czujnik nasłonecznienia, wyjście prawe
Mam prośbę - co to znaczy, jaki ma wpływ
na pracę klimy i jak to można naprawić
( będe wdzięczny za dokładny opis )
Z góry dzięki i pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 11:49, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 16:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 18:02
Test zrobię jutro bo dzisiaj słoneczka już
raczej nie będzie, podejrzewam że wszystko
będzie O.K.
Dzięki PHJOWI za info(osobiście bym na to nie wpadł)!!!
przy wyłączonym zapłonie naciskasz równocześnie przycisk AUTO i ten z "ludzikiem" na panelu klimatronica i trzymasz przekręcając stacyjkę, aż zaświecą się kontrolki puszczasz przyciski i po chwili migania wszystkich kontrolek klimatronika wyświetlą się błędy na wyświetlaczu od klimy
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 14:46
Sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz i wszystko jest O.K.
Info dla takich jak ja nie znających się:
błąd FC 21,22 powstaje gdy test robi się w zaciemnionym
miejscu.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 18:31
Na podstawie wyświetlania tych pseudo błędów nie ma co się sugerować że coś macie nie tak z klimatronic , przy wyświetlaniu tego niby błedu na testerze Testbook czy T4 żadnych błędów ani złych wskazań nie ma.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum