Wysłany: Czw Mar 27, 2008 07:50 [R200 SDi] problem z odkreceniem napinacza
hmm czy ma ktos jakis pomysl? rade? jak odkrecic napinacz paska w roverze 220 z 98r? jest tam mega malo miejsca klucz udalo mi sie dopasowac jakis wielokont na ktory zwykla plaska 8 nakladam tylko ze nie ma mozliwosci ruszyc tak reka, ma ktos pomysl ?
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Mar 27, 2008 09:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 07:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawdopodobnie trzeba odkręcić poduszkę i opuścić silnik, wtedy zrobi się trochę więcej miejsca
hmm tylko ktora ta poduszke? czy mozesz opisac gdzie ona sie znajduje dokladnie? ps. czy moze to byc tylna? bo tez mam ja wykrecic?? i gdzie ja znajde ?
a jaki napinacz???
Paska wielorowkowego. Pewnie padla ci rolka i chcesz wymienic napinacz. Ja kupilem nowa rolke za 60 zl i chodzi jak trzeba a i wymienic latwo sie da.
dokładnie tylko trzeba mieć dobre klucze
Rolkę odkrecasz kluczem 15 i trzeba trochę pokombinować ale wychodzi. Jak już masz zdjętą rolkę, to masz od razu dostęp do śruby mocujacej napinacz. Tam są dwa rodzaje mocowania. W starszych modelach (np. rocznik 96) jest to śruba odkręcana taką nasadką ale 12-sto kątną, tzn bierzesz nasadkę rozmiar 14 tyle, że taką z 12 wycięciami a nie o kształcie 6-ściokata. Łeb śruby to gwiazdka 12-kątna. W późniejszych modelach (np rocznik 99) jest to sruba na klucz imbusowy chyba rozmiar 8. I w tych późniejszych modelach jest też specjalna tuleja zabezpieczająca.
dokładnie tylko trzeba mieć dobre klucze
Rolkę odkrecasz kluczem 15 i trzeba trochę pokombinować ale wychodzi. Jak już masz zdjętą rolkę, to masz od razu dostęp do śruby mocujacej napinacz. Tam są dwa rodzaje mocowania. W starszych modelach (np. rocznik 96) jest to śruba odkręcana taką nasadką ale 12-sto kątną, tzn bierzesz nasadkę rozmiar 14 tyle, że taką z 12 wycięciami a nie o kształcie 6-ściokata. Łeb śruby to gwiazdka 12-kątna. W późniejszych modelach (np rocznik 99) jest to sruba na klucz imbusowy chyba rozmiar 8. I w tych późniejszych modelach jest też specjalna tuleja zabezpieczająca.
PS. przydaje się lusterko dentystyczne
wow dzieki wielkie - widze ze mam doczynienia z profesionalistami w kazdym calu, opis na drukarke i po pracy sprawdze co uda mi sie wymodzic.
a poduszka tylna? jak wyglada bo tez ma byc wykrecona, ? z gory dziekuje
[ Dodano: Czw Mar 27, 2008 09:08 ]
fornal napisał/a:
a jaki napinacz???
Paska wielorowkowego. Pewnie padla ci rolka i chcesz wymienic napinacz. Ja kupilem nowa rolke za 60 zl i chodzi jak trzeba a i wymienic latwo sie da.
powiem tak auto mam na czesci, i wykrecam i sprzedaje co komu potrzeba
Czy umiesz czytać posty ze zrozumieniem?
Przecież sTERYD podał Ci linka do instrukcji serwisowych. Tam masz wszystko rozrysowane co do śrubki (wraz z instrukcjami montażu/demontażu).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum