Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Podczas próby uruchomienia - nie ma żadnej reakcji. Dwie godziny wcześniej było wszystko ok. Odpalił na 'pych' i chodził bez problemu. Ponowna próba uruchomienia na ciepłym silniku również niepomyślna.
Moje przypuszczenia spadają na jakieś połączenie elektryczne.
Co może być przyczyną awari, co sprawdzić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 23:10, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 07:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy rozrusznik w ogóle się nie odzywa, czy kręci ale silnik nie odpala??
Jeśli rozrusznik nie kręci to tumasz wszystko co trzeba sprawdzić:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=466
spróbuj w niego postukać młotkiem (dość solidnie), jeśli pomoże to na bank szczotki
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tak się zastanawiam, może bezpiecznik się przepalił (nie sprawdziłem go bo stało się to wczoraj późnym wieczorem)
nie wiem jak w tym aucie ale w innych nie ma bezpieczników do rozrusznika, przynajmniej ja nigdy sie nie spotkałem. tu jest duży pobór prądu i żaden bezpiecznik by nie wytrzymał.
u Ciebie będą do wymiany szczotki jak Ci sugeruje kolega powyżej, albo coś z automatem który nie wysuwa bendixu i nie załącza dużego prądu do rozrusznika. tak czy owak pewnie będziesz musiał go wyjąć.
a być moze spadł Ci kabelek z automatu ? ten który daje + po przekręceniu kluczyka. w takim przypadku rozrusznik też będzie milczał.
nie wiem jak w tym aucie ale w innych nie ma bezpieczników do rozrusznika, przynajmniej ja nigdy sie nie spotkałem. tu jest duży pobór prądu i żaden bezpiecznik by nie wytrzymał.
nie chodzi o bezpiecznik rozrusznika, bo tam faktycznie żadnego nie ma, ale włącznik elektromagnesu ma bezpiecznik, (ten kabelek co idzie od stacyjki) tam nie ma dużego prądu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum