mam pytanko... poszla mi lapa pod skrzynia biegow ta centralna wylal sie caly olej.. zgasilem auto odrazu. pytanie teraz czy spawanie cos da?? wytrzymalosc bedzie jaka taka czy musze wymieniac skrzynie cala;(?? mechanik mowi ze da sie to pospawac.. ale nie wiem czy wytrzyma to moja jazde..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 21:29
no za 150zł jak ktos ma skrzynie a nawet za 300 zł to bym kupi lze 2 na zapas hehe a u Pana u ktorego zawsze biore czesci i mam taniej powiedział mi 600 zł za skrzynie do 214si ....
Mam spawać czy nie ludzie powiedzcie czy to choć troche wytrzyma bo po przebojach jakie mi roverek zgotował przez te 2 tyg nie stac mnie na skrzynie narazie!
[ Dodano: Sro Mar 26, 2008 22:42 ]
Prosil by mjakiegos admina o usuniecie tego tematu poniewaz niechcacy mi sie 2 zrobily!!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
mam pytanko... poszla mi lapa pod skrzynia biegow ta centralna wylal sie caly olej.. zgasilem auto odrazu. pytanie teraz czy spawanie cos da?? wytrzymalosc bedzie jaka taka czy musze wymieniac skrzynie cala;(?? mechanik mowi ze da sie to pospawac.. ale nie wiem czy wytrzyma to moja jazde..
spawanie, ale przez fachowca napewno pomoże i będzie OK, ale jeśłi skrzynie do tego auta sa takie tanie to czy warto się bawić w coś takiego ? do spawania i tak będziesz musiał ja prawdopodobnie zdemontować z samochodu.
pytanie czy pasuje skrzynia z poldka do rovera z 1.4 16v?
jak ma pasować jeśłi poldek ma napęd na tył a roverek na przód ?
skrzynia z aukcji jest uszkodzona, tak więc nie zastanawiałbym się i spawałbym starą, powionno być dobrze, ale trzena znaleźć fachowca do spawania aluminium, nie każdy ma dobry sprzęt.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 10:56
poszukaj przemysłowych spawaczy oni takie rzeczy robią , a ta na aukcji skrzynia jest złom i tyle , gdyby łożysko było nie halo to by nie wywalał 1 biegu napewno atak i choinka do wywalenia do kosza nie opłaca się za te pieniądze.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
ja wolałbym pospawać i mieć to z głowy, jak ktoś inny zrobi to juz jego wybór, tak czy siak za obudowę ttrzeba zapłaciś i jeszcze dodatkowo się narobić.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 11:53
A nie przeczytałem aukcji .
Jak by był ktos zainteresowany to ja wiem gdzie w Wawie spawają dobrze. juz tam spawałem skrzynie w coupecie no ale mam moc w coupe za duza i musialem kupic nowa skrzynie 1400zł:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum