Wysłany: Czw Mar 27, 2008 20:59 [R620] Problem ze sprzęgłem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Miałem dzisiaj małą awarie. Wjeżdzając na parkink pod centrum handlowym, chciałem wrzucić drugi bieg, jednak nic z tego nie wyszło bo pedał sprzęgła nie chciał wstać od podłogi, zepchałem auto na miejsce parkingowe. Okazało się, że wystarczyło podnieść pedał i na odpalonym samochodzie troszke podpompować pedałem. Odjechałem, 100 metrów znowu mnie to spotkało, czynność powtórzyłem i jakoś dojechałem do domu.
Nie wiem jak sprzęgło hydrauliczne ma chodzić ale odkąd kupiłem samochód wydaje mi się, ze bierze za wysoko, ponadto mam problemy z płynnym ruszaniem, tzn. cięzko mi ruszyć bez wyraźnego szarpnięcia, to samo na wyższych biegach tyle, że w mniejszym stopniu.
Jakaś diagnoza ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 18:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 20:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 12:28
A konkretnie to sprawdź czy Ci płyn z układu nie ucieka... Bo to bym właśnie obstawiał... Pompa, wysprzęglik, przewody... Skoro pedał sam nie chce się podnieść to raczej zapowietrzony układ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum