Wysłany: Pią Mar 28, 2008 22:07 [Rover 214i] //AWARIA PILOTA//
Pomocy coś nawaliło mi w pilocie samochód można otworzyć tylko za pomocą kluczyka a co za tym idzie jest nie do odpalenia . Oczywiście posiadam kod odłączenia immo ale jakoś mi to wyłączenie nie idzie.postępuje w następujący sposób:
-zamykam auto kluczykiem
-czekam aż komp. się załączy
-zaczynam od kręcenia w prawo
-później w lewo
-prawo
-i w lewo
(kod jest cztero cyfrowy) następnie otwieram bryke słysze sygnał alarmu i nic pika sygnał immo.po próbie odpalenia/// a do pracy jutro trzeba jechać help!!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 22:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 22:56 ] thef, niestety przy otwartym samochodzie też nie można odpalić ,nie słychać nawet dzwięku alarmu jak dzieje się przy zamkniętych drzwiach .
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:06
Ok. Ale dalej coś nie tak z tym wpisywaniem kodu. Bo jakbyś go źle wpisał, to będziesz miał pojedynczy sygnał, że kod jest błędny. Z tego co mi się koleboce w głowie, to powinno iść tak. Wkładasz klucz do zamka, zamykasz zamek, potem otwierasz, pozostawiasz kluczyk w pozycji środkowej na chwilę, a potem kręcisz pierwszą cyfrę w prawo, pozostajesz na środku chwilkę i kolejną w lewo itd..
[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 23:08 ]
Acha, ale czy Ty mnie dobrze zrozumiałeś? Drzwi mają być zamknięte ale zamek otwarty, o to mi chodziło, troszkę za mało dokładny byłem
[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 23:12 ]
Moja wiedza pochodzi z instrukcji do 600ki (nie była sprawdzana w praktyce), której to nie mam obecnie pod ręką i nie wiem czy na 100% dobrze Ci radzę. Wiem, że na stronie klubowej opis jest inny (dotyczy też innych modeli), ale może akurat uda Ci się "moim sposobem"
Bo Ty próbowałeś wg tego opisu http://www.roverki.pl/article.php?sid=423 , prawda?
sprawdz instrukcje wprowadzania kodu na stronie www.roverki.pl przed wprowadzaniem kodu trzeba przytrzymac przez chyba 5 sekund kluczyk w pozycji zamykania (albo otwierania) nie pamietam zbyt dokladnie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:34
No jestem przestraszony. Teraz dotarło do mnie, że oprócz zgubienia klucza (co wykluczam - będę uważał , może on najnormalniej paść (immo) i leżę - a mam tylko jeden komplet. Do tego nie mam żadnej karty kodowej i innych gadgetów. Kurcze - co wtedy ?!?
JeRRy3D, przy najblizszej wycieczce w wielkopolskę jedziesz do PHJOWi i za 200PLN masz 2 pilota z progrmowaniem i kodem immo do tego kluczyk dorabiasz gdziekolwiek i ............ spokojnie
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:48
A cóż to takiego ten testbook?
Zakładam, że jakiś czarodziejski komputr.
Jest gdzieś lista stacji z takimi komputrami?
Zaczynam żałować, że skusiłem się na pudło z 1 kluczem
A tak przy okazji.
Dorabiając dodatkowy komplet kluczy magik będzie "pobierał dane" z tego klucza/immo, który posiadam - tak? Czyli warunkiem zrobienia duplikatu jest posiadanie choć 1go sprawnego kompletu. Jeżeli więc kogoś dosięgnie awaria (nie wiem - zalanie pilota, zwarcie czy inne trzęsienie ziemi) przed dorobieniem duplikatu, to kaplica ?!? Auto do śmietnika?
Dobrze to rozumiem, czy histeryzuję ?
Ostatnio zmieniony przez JeRRy3D Pią Mar 28, 2008 23:55, w całości zmieniany 1 raz
A cóż to takiego ten testbook?
Zakładam, że jakiś czarodziejski komputr.
Jest gdzieś lista stacji z takimi komputrami?
no mniej wiecej stacji jest kilka w Polsce. Niestety w okolicy Wro właściwie to nie ma (jest jedna ale tam nie jedź) Po prostu zrób se wycieczkę do Nowgo Miasta i juz na 200% taniej Cię wyjdzie zakup dobrego egzemplarza z 1 ilotem + dokupienie drugiego niż zakup szrota z 2 pilotami
Cytat:
Dobrze to rozumiem, czy histeryzuję ?
histeryzujesz masz dwa sprawne piloty jedziesz i programujesz oba naraz. możesz wziąć dwa kompletnie nowe piloty i tez sie wprogramują nawer nie mając tych co były wczesniej
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:56
duplikaty to robią pseudo warsztaty, dla posiadacza testbook nie problem dopisać pilota bez starych pilotów, nie jedno auto na lince do mnie jechało a odjechało na własnych kołach
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:55
[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 23:54 ]
Brt napisał/a:
JeRRy3D, przy najblizszej wycieczce w wielkopolskę jedziesz do PHJOWi i za 200PLN masz 2 pilota z progrmowaniem i kodem immo do tego kluczyk dorabiasz gdziekolwiek i ............ spokojnie
No - troszkę mnie uspokajasz
Dzięki.
Sorrki za nietakt, ale - PHJOWi - to ktoś z forum, czy firma?
Aaa... i jeszcze coś.
Do dorobienia tego immo potrzebny jest "garnitur wiarygodności" czyli auto, klucz, właściciel, papiery fury itd. czy można ustawić się telefonicznie, wręczyć komuś znajomemu (kto będzie jechał swoim autem gdzieś = np. delegacja) sam klucz + adres i dorobi, jak kluczyk "do strychu"?
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 00:01
PHJOWI napisał/a:
duplikaty to robią pseudo warsztaty, dla posiadacza testbook nie problem dopisać pilota bez starych pilotów, nie jedno auto na lince do mnie jechało a odjechało na własnych kołach
Aaa... czyli nawet w DRAMATYCZNEJ sytuacji zgubienia całkowicie kluczyków i "nicniemania" , jeżeli podciągnie się do Ciebie furę+właściciela z papierami, itd., to i tak wyciągniesz z bagna i zrobisz 2, 5 czy 105 kompletów takiego pilota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum