Wysłany: Wto Mar 25, 2008 19:27 Navigacja firmy Mio C250
Witam zamierzam sobie kupić nawigację
Konkretnie taką
http://gps24.pl/mio-c250-p-25124.html
Może ktoś z forumowiczów ma już podobną zabaweczkę lub inną poleca
Ta wydaje mi się dobrym kompromisem pomiędzy ceną a jakością.
Zamierzam wydać na navi nie więcej niż 750 zł tak więc posty typu za 2000 to bedzie super raczej mi nic nie dadzą
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 19:42
nie miałem odczynienia z tym modelem, ale u mojego ojca w firmie (transport międzynarodowy) używają MIO, choć inny model i są zadowoleni.. Jest parę błędów i czasami próbuje wpuścić w maliny ale jak się ją odpowiednio skonfiguruje to super sprawa i się nie wiesza.. kilka razy miałem okazje na niej jeździć i przyznam że dotarłem do domu bez problemu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No własnie też jechałem raz z mio tylko wyzszym modelem - na który mnie nie stać, ale patrzac na parametry powinno być spoko
Dzięki rovero, za szybką odpowiedz
MaReK, ale z taką iloscią navigacji to chyba ciężko się zgubić heheh. Dodam tylko tyle narazie czekam na porzesyłkę bo kupiłem tą navi - do niej od razu zakupiłem AutoMapę XL . Taki offtop zobaczcie co znalazłem podczas poszukiwań mapy http://www.ceneo.pl/1407897 heheheh to chyba w wydaniu kieszonkowym jest normalnie nie mogę .
greg wlasnie wcale nie jest ciezko, gdyz kazda swoim zyciem zyje;)
MioMap potrafila delikatny luk na drodze sklasyfikowac jako wazny manewr i opowiedziec go glosowo (np. za 650m przygotuj sie do skreu w lewo)... a za 650 m. masz delikatny luczek
A np. przy skrecie w prawo na skrzyzowaniu z zaznaczonym pierwszeństwem przejazdu milczala jak grób pokazujac tylko na ekranie zaznaczona droge, ze skretem w prawo.
Spore jaja sa tez w momencie zjezdzania rozjazdami z tras ekspresowych.
Mio gada zeby trzymac sie lewej krawedzi i skrecic w prawo, a mapa zeby trzymac sie prawej strony
Wyjezdzajac z Rawicza w kierunku Wroclawia (do Warszawy). Kazda z nawigacji ustalila trase w innym kierunku (na Poznan). Po przejechaniu 1km w strone przeciwna, automapa wyznaczyla nowa trase i prowadzila rzetelnie. MioMap kazdy mozliwy lub nie skret chcialo wykorzystac aby wrocic do punktu startu i jechac na Poznan Dopiero po nastu km wyznaczylo trase zblizona do AM.
Jeszcze czas dojazdu jest ciekawa kwestia. Automapa dosc precyzyjnie na podstawie srednich predkosci, predkosci przepisowych i odelglosci od celu potrafi okreslic czas przybycia na miejsce. Nam obliczyl ze bedziemy o 20:49 a 2 km od celu bylo to juz 20:18. Co bylo prawda, bo o 20:20 bylem na miejscu
MioMap wyliczyl i caly czas trzymal sie tego ze na miejscu bede o 21:20. Na 2 km od celu zmienil o kilka minut wstecz ale zeby wyszlo na jego musialbym godzine posiedziec w samochodzie
Wyglad MioMap to troche taka rzeznia kolorow, ale mysle ze to kwestia ustawien
Tryb nocny daje taka lune, ze chyba lepiej juz jechac na dziennym
Ciekawa sprawa w MioMap jest wybieranie celu. Wybieramy np. Rawicz i zaczynamy wpisywac ulice... nie wyswietli sie spis, tylko na klawiaturce beda sie swiecily tylko te litery , z ktorych mozna zbudowac pasujaca nazwe ulicy. Dobra sprawa, bo ciezko sie wpisujac adres pomylic.
Na plus MioMap duzo szybciej oblicza trase, ale... niestety uparte jest
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Mio to prawie to samo co IGO (nawet chodzą na tych samych mapach).Czytanie trasy może być zależne od odpowiedniej konfiguracji.Ja tam nie narzekam.Natomiast na Polskę dobrze się też sprawdza AUTOMAPA.
_________________ Był Roverek....i jeszcze będzie !
No ja kupiłem Mio P560, ale mam zamiar używać go nie tylko jako nawigacji, a do tego Automapa 4.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Też chodzi na windzie CE5.0
3 minuty zabawy z rozblokowaniem i działa jak zwykły palmtop
i naprawdę daje rady,jak na moje potrzeby.Więcej na temat tego urządzonka znajdziesz tu:
długo to masz, jak to sie spisuje w praktyce jako nawigacja. Nie ma problemu z aktualizacja?
a ja pozwole sie troche podpiąć pod temat i zapytam sie co sądzisie o tej nawigacji? http://allegro.pl/item334..._gwarancja.html
jestem blady pod wzgledem gpsow wiec chcialbym sie od Was troche dowiedziec
Kontynuując temat - mam te cudo w domu. Dziś pierwsze testy. Jak na razie na bliskich trasach ok 30 kilometrów jest ok.
W mieście ok. Zmiana trasy po specjalnym z niej zboczeniu oblicza tak po przejechaniu 20 metrów (z komunikatem głosowym).
Czyli ogólnie spoko. Oczywiście wykonałem aktualizację map na stronce producenta.
Jak będzie test w dłuższej drodze dam znać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum