Witam, posiadam roverka 220d podczas podladowywania akumulatora klema od prostownika zwarla mi z obudową nie wiem czy to jest moduł czy też komputer objawy są takie że po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon brzęczy w puszce w której są 4 przekażniki [ obok akumulatora]nie świeci kontrolka check enigme ani świece żarowe ,rozrusznik kręci ale bez efektu PROSZE O POMOC dodam ze obrotomierz i predkościomierz po przekręceniu kluczyka podchodzą do połowy skali bezpieczniki sprawdziłem był 1 spalony zmieniłem i dalej to samo
Ostatnio zmieniony przez darekg9 Czw Kwi 03, 2008 21:26, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdziłem bezpieczniki i styczniki założyłem inny komputer i dalej to samo
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2008 21:09 ]
widzę, że chyba nikt nie miał podobnego przypadku , moze ktoś kto się zna bylby chetny naprawić z okolic dolnego śląska bo mi już ręce opadają
Witam ,do wrocka mam 60 km możesz podać dokładniejsze namiary na Gawina
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 21:31 ]
witam ponownie a jednak komputer dzięki za trafną podpowiedż PHJOWI KOMPUTER OD ROVERA 42O działa bez synchronizacji z immobilajzerem pozdrawiam i dzieki
KOMPUTER OD ROVERA 42O działa bez synchronizacji z immobilajzerem pozdrawiam i dzieki
Następnym razem używaj proszę przecinków i kropek, bo trudno Ciebie rozczytać.
Piloty od alarmu synchronizują się z centralką od alarmu, zatem podmiana komputera jak słusznie zauważyłeś nie wymaga grzebania w immo/alarmie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
witam, ponownie po wymianie komputera wszystko niby ok.kontrolki gasną,świece grzeją pompa paliwowa bzyczy i niby wszystko ok. Problem polega na tym że,po odpaleniu zaraz gaśnie.Próbowałem odpowietrzyć i dalej to samo ,odpali i gaśnie .Sprawdzałem błędy komputera i cały czas mruga tylko 12 . Nie wiem co to może być za przyczyna . Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.Po dokładniejszej analizie, zauważyłem że po odpaleniu pompa przestaje działać . PO ponownym cofnieciu stacyjką do poz 0 ,i ponownym włączeniu zapłonu znowu chodzi . Czyżby też ten komputer ????
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 17:51 problem rozwiązany!!!!
Stacyjka jest sprawna ,ale to podobno immobilajzer odcina paliwo.może ktoś zna sposób,aby obejść immo i połączyć pompę. By móc dojechać na zsynchronizowanie tego USTROJSTWA
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2008 08:28 ]
Witam już wszystko ok,autko śmiga.[wina tkwiła w tym że immo odcinał zasilanie pompy paliwa]Zawiozłem komputer do dobrego elektronika samochodowego,pogrzebał ,skasował 200 zł i auto śmiga .Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum