Wysłany: Sro Mar 05, 2008 09:55 [R45] Wymiana oleju w skrzyni automat
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam
Wkrótce przymierzam się do wymiany oleju w moim Roverku.
Mam pytanie, czy w mojej skrzyni automatycznej jest jakiś filtr oleju, który powinienem zakupić?
Czy ktoś we Wrocławiu zna jakiś zakład, w którym wymieniał olej i który to zakład mógłby polecić?
Co ile powinno sie wymieniać olej w automacie?
Dzięki z góry za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 00:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po 50kkm lub po 2 latach od rozpoczęcia użytkowania, a następnie co 25kkm lub co jeden rok (co nastąpi szybciej). Tak podaje RAVE i plan obsługi serwisowej dla R45.
dabu79 napisał/a:
Mam pytanie, czy w mojej skrzyni automatycznej jest jakiś filtr oleju, który powinienem zakupić?
Filtr występuje, ale nigdzie nie mogłem znaleźć co ile należy wymieniać. Pewnie razem z wymianą płynu
W RAVE jest obszerny rozdział poświęcony tej skrzyni biegów
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
filtr zazwyczaj znajduje się w misce olejowej skrzyni, zapewne będzie trzeba ją zdjąc do jego wymiany.
wymieniasz olej to wymień i filtr, nie ma co się zastanawiać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum