Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 18:38 [R416] Poszukuje części od nawiewu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam. Dzisiaj wymienialem zarówki w konsoli centralnej na niebieskie lecz po ich zamontowaniu mimo,ze swiecily, to nie przebijało sie swiatło przez biale oznaczenia biegów. Postanowilem je wyczyscic zmywaczem do paznokci (tak jak przy robieniu podswietlania zegarow) lecz ku mojemu zdziwieniu zrobila sie dziura O_o a robilem to wacikiem !
Moje pytanie wiec jest takie, czy ktoś ma może sam ten plastik za rosadna cene, gdyz na allegro znalazlem tylko cały panel sterowania nawiewami za 100 zł ! a potrzebna jest tylko jedna rzecz z tego.
{edycja} a i tak przy okazji..nie dziala mi pierwszy bieg nawiewu..szukalem na forum ale doszukac sie nieumialem... rozwiazal juz ktos ten problem? wiem, ze problem lezy w rezystorze, ale gdzie go szukac?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 20:09, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 18:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a i tak przy okazji..nie dziala mi pierwszy bieg nawiewu..szukalem na forum ale doszukac sie nieumialem... rozwiazal juz ktos ten problem? wiem, ze problem lezy w rezystorze, ale gdzie go szukac?
jak szukales, to poszukaj jeszcze rezystory nawiewu (1ohm/10wat)
co do panelu, to niestety najpewniej w uzywkach
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
przeszukalem jeszcze raz forum i doczytalem sie gdzie rezystory te sa zabiore sie za to przy wolnym czasie i moze dam na forum jakas solucje
Co do panelu... chyba zamowie caly sterownik, bo nikt nie chce sprzedac samej jednej czesci
[edit]
wpadlem na pomysl,zeby zeskanowac ten panelik i kupic folie do rzutnikow i wydrukowac na niej to i podmienic ..tylko pojawil sie problem...gdy chce wyciagnac ten panelik to okazuje sie, ze musze albo na sile go sciagnac, bo blokuja go pokretla, albo rozebrac te pokretla...
Stad moje pytanie, czy te pokretla sa sciagane, czy nie? bo strasznie mocno sie trzymaja
Pokrętła są ściągane... Jak nikt wcześniej ich nie ruszał, to musisz mocniej pociągnąć...
Ja to robie szczypcami przez jakąś szmatkę żeby nie zniszczyć...
Problem rozwiazalem w taki sposób, ze sciagnałem ten plastik przez poretla... troche delikatnosci i po sprawie ^^ pokretel nie sciagalem.. caly sterownik nie jest mi potrzebny..ale jezeli nie znajde samej tej czesci to kupie calosc... az takie duze pieniadze to nie sa...
zepsuty plastik zrobilem samemu kupilem dwie folie do drukowania i wydrukowalem dwa razy zeskanowany ten plastik z tym ze na folii drukuje sie na chropowatej powierzchni, ktora sie potem lepi, co powodowaloby brudzenie sie tego..stad na jednej folii wydrukowalem noramlnie a na drugiej stronie lustrzane odbicie dzieki czemu te dwie chropowate czesci sie zlepily ze soba. a! i miedzy te czesci najlepiej wlozyc kartke papieru...ale z otworami tam dzie sa znaczki,jezeli ma przebijac tam swiatlo lepiej ja mam teraz niebieskie diody i w nocy nawet to fajnie wyglada... co prawda utalentowany plastycznie nie jestem a i na szybko to robilem, bo nie mialem duzo wolnego czasu, wiec efekt nie jest taki jakiego oczekiwalem xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum