Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 23:04 [Freelander] Problem ze sprzęgłem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam,
Mam Freelandera 98' 1,8 benzyna i od jakiegos czasu zauwazylem ze zaczyna mi slizgac sprzeglo. Mam samochod od ok. 3 miesiecy i od poczatku sprzeglo chwytaloo wysoko ale bylo ok. Teraz nie wiem czy gdzies cos popuscilo czy poprostu wymiana sie szykuje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:05, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
zoomer jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
poprostu glownie jak jest zimny to przy swolnionym sprzegle zachowuje sie troche jak automat. nastepny objaw to to ze wystarczy ze delikatnie tylko poloze noge na pedal sprzegla i juz chwyta - to chyba nie jest normalne. da sie to jakos naprawic? czy trzeba wymienic? no i jaki to moze byc koszt?
z gory dziekuje za pomoc
Ja bym docisk obstawiał, ale wymienić trzeba jak już kompletne sprzęgło bo tarcza i tak nie wiadomo jaka, a druga rzecz że docisk sam może nie współpracować płynnie z starą tarczą. Możesz odczuwać szarpania podczas ruszania. Koszt kompletnego około 600zł chyba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum