Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 21:35 [R400] Duże spalanie i bardzo małą moc...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Szanowni Klubowicze,
Mój Rover-ek ma pojemność 1,4 i okołp 108 KM, tk wynika z danych technicznych, jednak wydaje mi się, że jego moc nie odpowiada tym parametrom i na dodatek spalanie ma jak smok. Spalanie to 10l/100 w mieście i w trasie to około 7l/100. Podczas jazy wyczuwa się lekie szarpanie (dławienie) zwłaszcza przy zmianie biegów i przy ruszaniu.
Proszę o informocje co może być przyczyną takiego zachowania i gdzie szukać przyczyn tych usterek. Napiszcie, czy to zużycie benzyny jest normalne???
Dzięki bardzo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 00:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lub jakieś przebicia w układzie zapłonowym A spalanie też nie jest tragiczne. moze w mieście mogłoby byc nizsze, ale w trasie 7 litrów to jak najbardziej OK.
Dzięki wszystkim za informacje. Może macie jeszcze jakiś podejrzenia co z tą mocą?? Jeździłem wcześniej samochodem który miał 90 KM, był zdecydowanie silniejszy i bardziej dynamiczny, miał również lepsze przyspieszenie.Jak temu zaradzić??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum