Witam!Oto kolejna informacja odnośnie spalania 100km w mieście 100km w trasie wynik 7,5l na 100km zdaje się że te silniki tak palą jeżdziłem kiedyś berlingo 19D palił średnio 8,5 na setkę.
Dorzucę się. R420D po regulacji dawki paliwa i kąta w wtrysku pali 7L/100km. w mieście. W trasie nie sprawdzałem, ale szacuję, że przy spokojnej jeździe zamknie się wynikiem 5-6L/100.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 08:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wlasnie wrócilem od elektryka, gdzie sprawdzilem autko na kompie. Wyszło że nie mam odczytu z przepływomierza - tak jak by był całkowicie odpięty, i jest błąd odczytu z czujnika temperatury paliwa w pompie, ale podobno z tym nie da sie nic zrobic.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 13:28
Cytat:
wlasnie wrócilem od elektryka, gdzie sprawdzilem autko na kompie. Wyszło że nie mam odczytu z przepływomierza - tak jak by był całkowicie odpięty, i jest błąd odczytu z czujnika temperatury paliwa w pompie, ale podobno z tym nie da sie nic zrobic.
No to już masz prawdopodobną przyczynę zwiększonego spalania. Zanim weźmiesz się za grubsze roboty to przejrzyj wiązkę przewodów silnika, w szczególności kostki i przewody od pompy wtryskowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum