Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.
Czy byłby ktoś tak dobry i mógłby podrzucić foto poprawnie
podświetlonej deski rozdzielczej i pulpitu w R400 (?)
Chciałbym porównać u siebie (już widzę "zgaszony" zegar
temperatury, jedno pokrętło nawiewu). Dalej nie wiem,
czy, to co zgaszone jest zgaszone przez fabrykę, czy też nie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 16:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 21:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na tablicy nic nie jest fabrycznie zgaszone...
chętnie bym podrzucił foto, ale to wymaga nocy i aparatu jednocześnie, a to nastąpi w moim przypadku najprędzej jutro
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
zapalniczka się nieświeci
popielniczka jest podświetlona od środka jak ją otworzysz, a całe pokrętła od nawiewów i klimatyzacji lśnią na bursztynowo tam gdzie trzeba
żarówki gdzie niegdzie są W3W (takie W5W tylko mniejsze), a gdzie niegdzie 1,5Wata takie małe z długimi wąsami (zwłaszcza zegarek i wszelkie przełączniki)...
było o tych żarówkach już trochę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A jak jest u Was z tym dolnym licznikiem kilometrów?
Wymieniłem (chyba) wszystkie żarówki, ale dolny licznik mam tak ciemny, że dopiero jak
włączę górną lampkę to mogę i to z trudem odczytać cyfry!
To chyba nie jest normalne w tym aucie?
Odpiszcie mi proszę, bo mnie już k####ca bierze z tymi zegarami...
Ostatnio zmieniony przez MieszAs Czw Kwi 10, 2008 14:26, w całości zmieniany 1 raz
Po lewej jest jeszcze włącznik klimy, który nie świeci, bo nie przekręciłem kluczyka w stacyjce... popielniczki też nie otwierałem, dlatego jej nie widać...
Jeśli chcesz mogę zrobić jeszcze jedno pokazujące wszystko
Nie, pod domem ok 20 godziny, kilka minut przed napisaniem tego posta...
Zdjęcie robione tylko przy świetle wskaźników, żadnego innego oświetlenia.
Starałem się tak ustawić aparat, żeby było jak najlepiej widać, to co ma być widać i nic poza...
BTW znacie jakieś dobra radia CD/MP3 (może być MD) posiadające podobny, bursztynowy odcień podświetlenia? (Mam Pioneera na CD z prawie identycznym odcieniem, ale chciało by się coś z MP3 No i ma ładnie grać i nie kosztować majątku )
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 20:39
zippermann napisał/a:
BTW znacie jakieś dobra radia CD/MP3 (może być MD) posiadające podobny, bursztynowy odcień podświetlenia? (Mam Pioneera na CD z prawie identycznym odcieniem, ale chciało by się coś z MP3 No i ma ładnie grać i nie kosztować majątku )
Też właśnie błąkam się po allegro, ale... radio "pod kolor"
będzie trudno. Albo design typu wioska i odpowiedni kolor,
albo design ok i jakieś błękity .
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 08:44
zippermann napisał/a:
Chodzi mi raczej o trochę wyższą półkę sprzętu... coś bardziej markowego...
Tak myślałem
Cytat:
Z tymi błękitami to racja... ciężko znaleźć coś ładnego świecącego przyjemnym bursztynem
Dokładnie. Chyba trzeba będzie odstawić kolorową wioskę, jeżeli chce się mieć sensowne radio
Cytat:
Przy okazji podświetlenia deski... próbuję podświetlić włączniki do szyb... ma ktoś jakieś pomysły ?
Wczoraj wertowałem. Dziesiątki postów na forum w tym temacie (liny nie podam, za dużo tego było). Pyknij "podświetlenie" w wyszukiwarkę. Na bank znajdziesz.
zawsze można sobie pozamieniać diody, oczywiście jeśli radio jest na gwarancji musi to zrobić serwis, ale nie sądzę, żeby trudno było ich namówić
To mi się wydaje najsensowniejszym rozwiązaniem...
Jestem w stanie zrobić to sam, wymiana w serwisie nieautoryzowanym również powoduje utratę gwarancji, a robiąc samemu zapłacę tylko za diody...
Problemem mogą być ewentualne filtry barwne na klawiszach w niektórych modelach...
Przeglądałem kiedyś posty o podświetleniu tych przełączników, ale niestety nie było tam satysfakcjonującego mnie rozwiązania... może za dużo wymagam
Popatrzę jeszcze raz... może coś pominąłem...
ja u siebie wstawiłem białe i są prawie w sam raz, tylko w jednym miejscu coś jest, że świecie zielonkawo...
Trzeba poprostu dobrać do konkretnego radia
Wiele radyjek ma taką możliwość.
Jednak wtedy zazwyczaj wygląd panela pozostawia wiele do życzenia. Również tak jest w przypadku Orlando, o którym wspominasz... przynajmniej na mój gust...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum