Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 10:39 SOLVED[220 SDI 96] i dziwny dzwięk spod maski ?
Na wstępie zaznaczam ze to nie moje autko na fotce. Jeśli idzie o dźwięk to wydobywa sie z tego czegoś co zaznaczone w czerwonym kółeczku. Kiedy obroty sa na poziomie 800 to jest spoko kiedy przytrzymam tak 1300-1500 zaczyna dziwnie trzeszczeć. Na wyższych juz nie ma problemu i na wolnych tez. Co to jest i za co odpowiada za część z kolka?
Ostatnio zmieniony przez Brt Nie Kwi 13, 2008 17:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 10:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam podobne obserwacje. Tzn dzisiaj zauważyłem, jak zmieniałem kable od modulatora gazu do kompa, tą puszeczkę na ścianie grodziowej jak na fotce. Tą pokrywką daje się pokręcić, czy ma to na coś wpływ(to kręcenie). Przedtem nie zauważyłem,że hałasował, ale dzisiaj stało się to zauważalne, dokładnie jak silnik chodzi na biegu jałowym, lub na stałych obrotach. Gdy turbina pompuje, to on się wyłącza. Dlatego też, z zachowania i wężyk, jakie do niego dochodzą, doszedłem,że to EGR. Moje pytanie brzmi, czy może on hałasować za bardzo??(wiem,że to mało precyzyjne określenie ) po prostu, czy jest jakaś usterka, która objawia się hałasem większym, niż zwykle? Mam dosyć krótko ten samochód, ale na takie dźwięki jestem raczej wyczulony, więc wydaje mi się, ze jest bardziej intensywny, niż niedawno
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum