Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 19:34 [R 414i 96 103KM] a [MG ZR 02 1.4 105KM], silnik
Czy silniki w tych modelach sa takie same?
Pytam bo znalazlem MG ZR-ka za 2 000 E z walnieta uszczelka. Niewiem czy oplacaloby sie robic uszczelke czy wymienic silnik? mozliwa jest wogule taka zamianka?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 19:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jak jest z czesciami do MG, drozsze niz do roverkow? Ile w Polsce kosztowaloby zrobienie uszczelki pod glowica?
A jesli cos to zawsze mozna by wymienic silnik na oryginalny MG, na ebayu znalazlem za niecale 400E plus przesylka z UK
sorki, zapomnialem dodac ze ja w Irlandi jestem. Przesylka to jakies 50 funciakow, ale z robocizna to juz gorzej. Skoro u was 300 zl to tu pewnie z 300-400E.
A ty jak myslisz, warto wogule bawic sie w takie cuda? Cena kuszaca, bo jakies 3000E roznicy na tym ze jest popsuty.
W opisie bylo podane ze potrzebuje duzo wody zeby jezdzil i to ze podejrzewaja problem z uszczelka pod glowica
w Szczecinie (w warsztatach ktore znaja sie na robieniu tych silnikow, a przynajmniej tak twierdza ) za robocizne bez planowania glowicy zycza sobie od 500zl do "minimum 900zl".
wg moje brata robocizna i czesci w ire to ok 800-1200€.
a skoro 3000€ roznicy, to to chyba nie jest tylko sprawa nowej uszczelki...
W serii 200/400 silnik serii K miały jeszcze zapłon rozdzielaczowy i spełniały normę emisji spalin Euro2. Nowsze silnik serii K (R25/45) to już Euro3 i dwa moduły zapłonowe i zapłon bezrozdzielaczowy.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum