Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mam wyciek z teleskopu przedniego po stronie kierowcy, czy w takim układzie trzeba wymienić cały element kolumny McPhersona czy może cos tam się wymienia w środku a obudowa pozostaje ta sama ?
Cieknie jak zwykle od góry tam gdzie włazi popychacz tłoczka teleskopu. pewno wywaliło simering. Jaka jest praktyka - naprawiać czy wymieniać cały element
No niby tak ale ten amortysator to jest taki wielki (nie to co tył) - pytanie czy to nie jest tak że to co widać to tylko obudowa mocujaca piastę i sprężynę a w którą wchodzi z kolei mniejszy amorek ?
No tak to mniej więcej wygląda Spory owszem jest, ale nie znowu jakiś niestandardowych rozmiarów.
Oczywiście, możesz pokusić się o regenerację, ale za bardzo sensu w tym nie widzę.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
witam, a ja żeby nie dodawać nowego tematu - zapytam. z przodu na amortyzatorze podczas wymiany klockow zauważyłem wyciek, podejrzewam że oleju z amortyzatora bo gumka jest luzna , wiecie co moze być powodem takiego wycieku ? dużo grzebie przy aucie ale amorka już nie wymienie
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 09:48
arcisir2 napisał/a:
podejrzewam że oleju z amortyzatora bo gumka jest luzna , wiecie co moze być powodem takiego wycieku ? dużo grzebie przy aucie ale amorka już nie wymienie
Witam, dzięki Aplles za ponowne prawidłowe nakierowanie na temat, czytajac to i oglądając te wszystkie zdjęcia to się załamałem, bo już miałem nadzieje ,że wymiana przeze mnie amorka z przodu będzie prostsza niż się zdawało i to z odpowiednimi narzędziami, ale niestety to już zbyt skomplikowane. Pytanko Jakie części muszę mieć ze sobą przy wymianie amorka z którego wycieka Czy tylko amortyzator czy może jeszcze poduszka? chce kupić wszystko na ebayu i udać się do jakiego fachowca, dzięki za odpowiedz, każde info przyda mi się w trakcie rozmowy z owym fachowcem, żeby mnie na kasę nie zrobili bo takich w Londynie nie mało
apples zmieniłeś ostatnia odp. bo temat jest o cieknącym amorku, ale zadałem pytanie tez na forum gdzie mnie przekierowałeś no i cekam na odp. , i z tego co widzę to będę musiał wymienić 2 amory, pytanko czy coś jeszcze wymieniać przy okazji i dla świętego spokoju? jak wjeżdżam na podjazd z małym krawężnikiem to słyszę uderzenia z przodu jeszcze nie wykryłem która strona a i jeszcze jedno autko w czasie jazdy ma drgania tak że lusterko wewn mi sie rusza i obraz zaciera co tu moze być do wymiany? chociaż może wolałbym, żebyście sie nie rozpisywali bo może lepiej nie wiedzieć co jeszcze musze zacząć robić
[ Dodano: Sob Cze 04, 2011 15:13 ]
cholewka ale ceny! + service , którą z firm polecacie ? podam linki będzie szybciej - dzięki:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum