Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 20:14 [R600] Położenie emblematów na klapie bagażnika
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1997
Chciałbym was prosić a szczególnie posiadaczy R600 po face liftingu o pomoc. Mój samochód niedawno wrócił z lakierni, wygląda jak nowiutki tylko mam mały problem. Muszę zamontować oznaczenia na klapie bagażnika a przed ich usunięciem nie zapisałem ich położenia. Na zdjęciu poniżej pokazałem o które wymiary mi chodzi. Jest jeszcze kwestia oznaczenia "600" w starszych modelach ostatnie zero było zawsze nad "dziurką" zamka a w nowszych chyba nad dziurką jest "6" - prosił bym o potwierdzenie.
Macie jakieś patenty na mocowanie takich oznaczeń? Myślałem o dwustronnej taśmie takiej grubszej piankowej - troche by był żal zgubić swoje "znaczki"
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 21:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 20:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Macie jakieś patenty na mocowanie takich oznaczeń? Myślałem o dwustronnej taśmie takiej grubszej piankowej
- dokladnie. Dwustronna specjalna tasma sluzaca wlasnie do tego. Dostepna wszedzie tam gdzie lakiery samochodowe. Kosztuje kilkanascie PLN za rolke ktora wystarczy na emblematy kilku aut.
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
Emblemat 600 5.5 cm od lampy do ostatniego zera mieżone po środku, 2.5cm od zamka do szóstki mieżone także po środku, 5.8cm od blendy do szóstki także mieżone od środka. Z emblematem Rover nie pomoge bo go nie naklejałem a do naklejenia swojego użyłem taśmy dwustronnej piankowej za 26zł...
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:54
A nie lepiej byłoby nie naklejać tych emblematów? Myślę, że czysta klapa jest dużo ładniejsza i to nie tylko jeżeli chodzi o R600, ale oczywiście to tylko moje zdanie, pozdrawiam.
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 11:18
Nie wygląda źle bez oznaczeń ale dla wielu wygląda to jak auto po bujnej przeszłości wypadkowej i jednak lubię mieć wszystko seryjne - oznaczenia również
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:42
Poczytaj w kąciku "Chcę kupić Rovera" - co ludzie piszą na ten temat - bądź co bądź twierdzenie, że skoro nie ma emblematów z tyłu to był bity ma jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 13:00
Czyli każde auto bez emblematów było bite, spoko może mi ktoś powie, że całe auto było rozwalone bo ktoś pomalował listwy lusterka itp pod kolor nadwozia? Nie zgadzam sie mimo wszystko z takim stwierdzeniem odnośnie emblematów, to kwestia gustu i szanuję Twoje zdanie ale osobiście uważam, że bez emblematów każde auto wygląda ładniej poza tym jak kogoś wyprzedzam swoim coupe to widzę minę kierowcy jak zachodzi w głowę: "co to k.... przeleciało? "
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 14:38
Był malowany cały samochód prócz dachu. Wstawiane reparaturki tylnych nadkoli, Klejony przedni zderzak i robiona maska (stłuczka parkingowa poprzedniego właściciela), mnóstwo wgniotek parkingowych i innych dupereli które przez te 10 lat od wyjazdu z fabryki się stały na lakierze. Koszt samej robocizny to 2450pln + koszt reperaturek (2x125pln), listwa na drzwi i belka pod zderzak od NEOSS-a(nasz kolega z forum) ~250pln, obudowa lusterka 50pln (w mojej miałem rozwalony zawias i zataśmowane izolacyjną na sztywno, bez możliwości składania).
Łączny koszt wyszedł w okolicach 3000pln ale efekt jest niesamowity
Nie nadinterpretuj wypowiedzi...
Nie każde auto bez emblematów jest bite, tak samo jak nie każde auto z emblematami jest niebite.
Brak emblematów albo źle/krzywo/nie na swoim miejscu naklejone emblematy mogą wskazywać na przeszłość powypadkową i temu nie zaprzeczysz.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum