No Roverek nieźle wypadł, ale niestety pan prowadzący podał tez troche wad (głównie elektryka), ale ogólnie powiedział, że ludzie, którzy lubią być zauważeni wybiorą Roverka, bo nissan nikomu nie rzuca sie w oczy Ciekawe czy kiedyś 200 pokażą ....
W życiu nie będę oglądał tak walniętego programu jak TVN Turbo....
Większych bredni dawno nie słyszałem.
"...silnik 1,4 ma jedyne 103 konie..." Musiałbym zapytać tego debila, żeby pokazał inny 1,4 bez turbo o podobnej mocy
Albo "... 101 konny diesel rozpędza się tak, że po ruszeniu ze świateł po kilku sekundach dogonimy rowerzystów, po następnych kilku sekundach maluchy a dopiero potem inne auta...
PROSZĘ Was!! Jak spotkacie prowadzącego to go zabijcie!!! Winę wezmę na siebie
Co za cymbały... Brak mi słów...
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 21:42
TomC popieram z całą mocą (103ech koni )
TVN Turbo
Ehhh....małą ilość reklam TVN Turbo zaczyna sobie chyba rekompensować przy zatrudnianiu prowadzących...:/
Przed chwilą niniejszy odcinek oglądałem, i w sumie trochę mnie to zniesmaczyło;|
Górnolotne opinie bez większego pokrycia, co chwile babole (nie wiem jakie prowadzący mają wymagania od aut, skoro cały odcinek twierdzą że 90 konna Primera i 101konny Rover są TAKIE ślamazarne i w ogóle lepsze do pchania niż do jeżdżenia, i wyskakują że Primera ma v max 275 km/h a Rover o 10km/h więcej... Adminie! trzeba zmienić dane na stronie głównej:D)...
Z tego co wiem, auta z wiekiem tracą troszkę na danych technicznych, po 10 latach nie osiągają tyle koni co po wyjechaniu z fabryki, i różnice te być może bywają czasem odczuwalne. Auto nadające się do remontu też pewnie nie będzie miało takich osiągów jak inne "odpicowane";)
Ale pomijając już to wszystko, profesjonalizm, rzetelne informacje itd, najbardziej drażniły mnie jakieś dziwne uprzedzenia i szufladkowanie "przeznaczenia auta", jego jedynych możliwych właścicieli, brednie o jakichś czapkach, dresach... Jak jadę na szybkiego po coś do sklepu, to bardzo często np. w dresie - ciężko żebym po domu w gajerze czy spodniach na kant chodził albo przebierał się na kilometrowy 3 minutowy wyskok z domu...
Najbardziej szkoda, bo sporo ludzi ten program/kanał ogląda, i przez takie "BigBrother'owskie" podejście, idzie w świat opinia, komentarz i co najgorsze porady, wyssane z palca:|
I te wypady do komisu... Masa ludzi idąca teraz do komisu, nie zagląda już pod maskę, tylko palce między drzwi wciska i już wszystko o aucie wiedzą:| Kogo obchodzi stan silnika, zawieszenie, skrzynia, sprzęgło, itp?:) Jak jest o milimetr maska albo klapa bagażnika krzywo, to od razu znaczy że dwie wiaty, latarnia i ćwierć auta stoją przed nami wymieszane i nic więcej nie jest ważne:| Co oczywiście nie znaczy, że auta w komisach są super i w ogóle - ale takie traktowanie sprawy, trochę wypacza wg mnie rozsądną ocenę auta.
Sorry za tą rozwiązłość i ton, ale mnie zdenerwowali chłopaki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 08:03
No cóż..poza Kornackim to w TVN Turbo nie ma już wiecej gości którzy mają jakieś pojęcie i zdrowe podejście do samochodów. Pewnie z tym przyspieszaniem miało być smiesznie czy coś na styl Top Gear tylko....jak zwykle prowadzacy biorąc pod wzór TG nie wziął pod uwage, że operuje w duzo innej rzeczywistości i robi program, który ma przekazać pewne sensowne informacje a przekazuje...kisiel wlewany żywcem do mózgu wsioków, którzy to ogladają i biorąza pewnik. Potem oczywiście płaczą jak ich óltoratonowy R75 w 116Konnym dieslu zostawia w smorodzie...choć przeciez oni mają tego cudownie odlatujacego Golfa GT(di) z wycięta turbiną
Niestety i ten nieszczęsny Kornacki kiedyś się popisał. Jego zdaniem R25 opart na płycie podłogowej chyba Hondy civic jest - ale to mało bo faktycznie niektóre podzespoły z podwozia pasują od różnych Hond. Zdaniem redaktora Kornackiego silnik serii K to silnik Hondy - ręce opadają...
Myślę że konkurencją dla R45 jest bardziej Nissan Almera niż Primera.
Może się trochę pobratać z TVN TURBO i zaprosić ich na zlot - upić i kazać konsultować wszelkie wypowiedzi na temat Roverów z władzami i użytkownikami klubu - w razie problemów straszyć kompromitującymi zdjęciami (które wykonamy podczas libacji alkoholowej ...)
wlasnie to ogladalem.....nie rozumiem czemu primera porownana zostala do R45, no wlasnie chyba almera powinna byc
Program byl taki ze ani o jednym ani drugim aucie NIC sie nie dowiedzialem, pogadal koles i sie skonczylo. Pomijam fakt ze bylo mnostwo baboli w faktach technicznych, no i to ze rovera dyskfalifikuje wystajaca pokrywka airbaga pasazera i male przyciski klaksonu przez ktore nigdy nie zatrabimy na czas - wiec jak sie trzyma poprawnie dwoma rekiami kierwonice to sie idealnie trabi kciukami. Obydwa auta sa solidne i widac bylo ze bogate wersje, wiec zamiast wnetrza ogladalismy 'piekna' mordke Pana Pawla Wojny i jego uroczy powyciagany pod szyja sweter.
Niech ktos zatrudni do tego programu styliste i ludzi od jezyka polskiego i zrobi postprodukcje bo oni traca antenowy czas nie przekazujac zadnych rzeczowych faktow
kiedys prowadzacy mial faze i mowil ze wszystkie auta cierpialy na wycieki, potem narzekal na male popielniczki....ciekawe na co teraz wsiadzie
...choć przeciez oni mają tego cudownie odlatujacego Golfa GT(di) z wycięta turbiną
ooo, wypraszam sobie, mój ludowóz nie ma wyciętej turbiny i mogę zapewnić, że takie rzeczy nie miałyby miejsca
a tak na poważnie - programu nie oglądam (gdyż nie mam TVN Turbo), choć raz (chyba) widziałem jakiś odcinek
my tu narzekamy, że jakiś jełop oczernił troszkę R-kę
a zastanówcie się ile razy już ten jełop oczernił inne marki i ludzie z innych forów pisali podobne posty co tutaj
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum