Wysłany: Sob Sty 05, 2008 16:16 [R618] Kłlopot z abs-em...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Moj klopot z ABS- em zaczoł sie od tego ze auto postalo prze 2 dni po czym jak odpalilem to caly czas swiecila sie kontrolka ABS(wczesnie bylo wszystko ok) no i tak jezdzilem:)
I znowu postawilem auto na 2-3dni po czym jak go odpaliem kontrolka zgasla i wszystko bylo ok przez 1dzien,pozniej bylo to samo,czyli pali sie bezprzerwy i ABS nie dzialal i nie dziala.
Zabralem sie za to dzis i odczylalem kod usterki i co? Mrygnelo jaz dlugo i 5razy krotko czyli 15.Dobrze mowie?(oczywislnie mrygala kontrolka ABS-u) i powiedzcie mi co to jest? jak to naprawic?
[ Dodano: Nie Sty 06, 2008 12:31 ]
NO I CO KOLEDZY JAKIES POMYSLY???
[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 13:08 ]
Ktos wie co ten kod oznacza??? HELP
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 22:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 16:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Barti masy sprawdzalem i wydaje mi sie ze wszystkie sa podpiete, sprawdzalem tez wszystkie bezpieczniki w obie strony i wszystko gra. Moze mi powiesz na ktora mase mam zwrocic uwage,co pomoglo w twoim przypadku?
Jest oddzielna masa na kabelku przy pompie ABS, kabel długości 40cm podkręcany pod śrubkę od blaszki trzymającej wtyczki od silnika (dwie szare) i od SRS jedna pomarańczowa...
No niestety ABS jak swiecil tak swieci..masy są ok. Gdzie mam szukać przyczyny? Tak jak mowilem kod usterki to 15.Co to naczy? Jezdze juz od ladnych paru tygodni bez ABS-u i tak sie zastanawiam czy nie wyciagnac poprostu żarówki....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum