Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 20:46 [R400] Problemy z obrotami
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam!
Na początku chciałem, jako nowy użytkownik roverka, wszystkich przywitać! Jednak do rzeczy:
Mam taki dziwny objaw podczas spadania obrotów, na chwilę wskazówka obrotomierza zatrzymuje się na około 1300 i dopiero po chwili spada poniżej tysiąca. Mam także wrażenie, że na dwójce auto mi poszarpuje właśnie w tej granicy koło 1300 obrotów.
Trochę się obawiam, że to może być coś z cewkami zapłonowymi, albo z silnikiem krokowym. Nie mam niestety czasu, ze względu na swoją pracę, zaznajomić się z mechaniką , żeby chociaż jakiś kosztorys zrobić .
Proszę o jakąś podpowiedz, mniej więcej co to może być i jakie przybliżone są tych części koszta
Pozdrawiam
Adrian Tomczyk
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 14, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 20:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
To normalny stan rzeczy jesli wyrzucasz na luz z wyższych obrotów, że zatrzymują się one na sekundę na 1200-1300, a potem opadaja na +/-850. Tak jest to w Roverkach ustawione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum