Kwestia tego jak skonstruowana jest umowa z nimi - czy biorą odpowiedzialność za swoją ekspertyzę - bo jak nie, to równie dobrze można wysłać wujka Gienka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ten kraj jest tak skorumpowany że to zapewne też nie wypali a ta usługa na otomoto też pewnie tak doskonale nie działa jak by się wydawało. Bo to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe
wole wydać te 100zł na transport i sam pojechać obejrzeć:p
Za 100 zł do Szczecina nie dojedziesz....
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wiem z doświadczenia, że to nic nie warte. Mój znajomy ma komis samochodowy, klient zamówił sobie taką usługę. Przyjechał facet z pomocy drogowej (sieć elvia chyba to obsługuje) i jego zadaniem było tylko sprawdzenie czy treść ogłoszenia jest zgodna ze stanem faktycznym (czyli na przykład jak auto w ogłoszeniu ma 4 elektryczne szyby to czy w rzeczywistości też ma 4). Nie są oni w żaden sposób odpowiedzialni za ta inspekcje. Pomijam fakt że przyjeżdża facet z tego samego miasta z którym wielce prawdopodobnie handlarz/właściciel komisu będzie się znał chociaż z widzenia...
Korzystałem z takiej usługi na otomoto. Dzięki temu zaoszczędziłem kilkaset złotych na paliwie. Nie jest to może super dokładny raport, ale daje średnio-dokładne pojęcie o stanie pojazdu. A koniec, końców i tak trzeba jechać samemu, ale to już po odrzuceniu szrotowozów.
Przyjechał facet z pomocy drogowej (sieć elvia chyba to obsługuje) i jego zadaniem było tylko sprawdzenie czy treść ogłoszenia jest zgodna ze stanem faktycznym (czyli na przykład jak auto w ogłoszeniu ma 4 elektryczne szyby to czy w rzeczywistości też ma 4).
Wg otomoto podczas inspekcji jest sporządzana dokumentacja fotograficzna i wypełniany protokół inspekcji.
Ale niestety nie jest sprawdzone czy w samochodzie się nic nie nabija, czy silnik czasami nie umiera, czy zawieszenie nie jest do wymiany, czy hamulce działają na 4 koła itd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum