widzisz czyli mam rozwiązanie które mnie nie pociągnie po kieszeni zaraz bede tego szukał nareszcie bede mógł normalnie sie cieszyć z autka hehe bo ten akumulator mnie do białej goraczki doprowadzał ja znajde i sprawdze to i bedzie działać napewno napisze jakie wyniki zastanawiałem sie własnie nad wstawieniem przełącznika który by rozłaczał + dochodzący do tej cewki takie dodatkowe zabezpieczenie ale to chyba bedzie duzo kombinowania i mało praktyczna rzecz. pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 23:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raval,
Jest jeszcze jedne sposób na diagnostykę... Podłącza się laptopa z adapterem (i bocznikiem prądowym na przewodzie akku) działającego jako oscyloskop z pamięcią i przez kilka dni monitoruje działanie układów. Można monitorować jednocześnie kilka newralgicznych punktów instalacji.
Niestety nie wiem gdzie w Katowicach zrobić coś takiego.
a gdzies na slasku,albo nawet poza moge dowiezc auto ale niech zajal by sie tym naprawde ktos kto usunie ta usterke
salam napisał/a:
Raval, sprawdź u siebie czy to pudełko też jest u ciebie ciepłe
u mnie jest zimne, nie wiem po jakim czasie mialoby sie to nagrzac ale ja sprawdzam wlasciwie od kilku dni codziennie w drodze do pracy tj.jakies 15 km.
salam napisał/a:
widzisz czyli mam rozwiązanie które mnie nie pociągnie po kieszeni zaraz bede tego szukał nareszcie bede mógł normalnie sie cieszyć z autka hehe bo ten akumulator mnie do białej goraczki doprowadzał ja znajde i sprawdze to i bedzie działać napewno napisze jakie wyniki
widzisz czyli mam rozwiązanie które mnie nie pociągnie po kieszeni zaraz bede tego szukał
Wymiana przekaźnika nic nie da, bo za rozłączenie przekaźnika odpowiada ECU. To właśnie ECU nawala.
Nie wiem, czy ktoś zauważył, że już na pierwszej stronie tego wątku podałem odnośnik do mojego wątku, w którym opisywałem problem rozładowywania akumulatora w moim R200.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum