Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 18:24 [R600] Pękają rury pod obciążeniem...
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Miesiąc temu wymieniałem gumowy łącznik turbiny z metalową rurą, która idzie do intercoolera - stało się to w czasie holowania przyczepy.
Od wczoraj zacząłem używać klimy i dziś strzeliła kolejna rura, tym razem powrotna z intercoolera...
Ceny u oferentów części od 150 zł. Pewnie w poniedziałek zakupię takową gdzieś.
Myślałem jednak czy by nie dosztukować czegoś/ Zastosować jakąś metalową rurę a na końcówkach wykorzystać resztki ze starej... nie wiem czy to jest warte tego. Z drugiej strony nie wiem ile wytrzyma ta za 150 zł. Cen w serwisie jeszcze nie znam.
Zientas, myśle ,że to po prostu zbieg okoliczności, że pękły tak po sobie Mozna tymczasowo sobie połaczy jakoś tą rurę. U mnie taki patent wytrzymał 3 lata
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 09:29
Jedz do serwisu hondy, tam dostanieszz wszystko. Ja za mały łącznik z turbina zapłaciłem za używana 50 zeta i walneła po 3 miesiącach, a za nową w serwisie 35 i trzymie do dzis(odpukac)
Ciekawe ile by chcieli w serwisie hondy za tak rure do intercoolera
A ty wszystkich handlarzy za te 150zl za używkę to ich pogięło równo i to wszystkich. Dzwoniłem juz chyba do 20 różnych i każdy sobie 150zl za używkę liczy jeden tylko mi chciał caly komplet górna i dolna za 150zl sprzedać.
Najlepiej jest zakupić sobie sobie rury aluminium o takiej samej średnicy + kolanka i git
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 11:25
Szczęśliwi Ci co w servisie Hondy mają pomoc. U nas w Zielonej Górze patrzą na R jak na zjawisko nie z tego świata i nie chcą nawet zajrzeć pod maskę. Badziewiarze.
Przepraszam za OffTop
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Szczęśliwi Ci co w servisie Hondy mają pomoc. U nas w Zielonej Górze patrzą na R jak na zjawisko nie z tego świata i nie chcą nawet zajrzeć pod maskę. Badziewiarze.
Przepraszam za OffTop
hehe.. ale po co maja pod maskę oglądać No ja bylem w Rzeszowie u Hondy to mi tez w sumie nie chcieli jakoś sprzedać części bo się bali ze z Accord nie będą pasować ale nalegałem ze to te same konstrukcje silnika i w końca dostałem to co chciałem i pasuje wszystko.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
hehe.. zapodam jak zamontuje bo jak narazie to mam intercooler w srodku ale jeszcze nie jest podłączony Rury i wszystko inne mam ale czasu zeby to zrobić jakoś nie ma
Nie miałem nawet jeszcze czasu żeby wymierzyć długości rur i je pociąć
Można podpowiedzieć Tomiemu, to pewnie jak weźmie z Hondy, to będzie jeszcze taniej.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum