Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 15:13 [R400] Napinacze pasów
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Czy w moim samochodzie powinny być napinacze pasów bezpieczeństwa? i jeżeli ich nie ma to znaczy że samochód był bity? Pytam się ponieważ jechałem ostatnio samochodem kolegi [R200] i zauważyłem że on ma charakterystyczną harmonijkę przy zapięciach pasów a w moim aucie tego brak
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 14, 2011 00:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 15:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
R 400 i R 200 to trochę inne nadwozia . Wewnątrz też jest dużo innych rozwiązań . Tak wiec jak widzisz powyżej w R 400 automatyczne napinacze są w samych pasach.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 17:49
Dokładnie tak jak koledzy powiedzieli.
Napinacze w 400 są na dole przy mocowaniu pasów. Jakbyś przy słupku na dole zdemontował tapicerkę, to zobaczysz taki mechanizm na który nawija się pas. W skład tego mechanizmu wchodzi także system napinania. Wiem, bo wymieniałem pas z powodu wystrzelenia napinacza. To taka ciężka metalowa kostka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Hmmm, napinacze przynajmniej w mojej 214 to takie rurki przyczepione przy prowadnicy fotela do których są dołączone klamerki w które wpinamy pas. Na napinaczach są jakieś żółte naklejeczki... Napinacze sa koloru czarnego. Końc rureczek sa zwężone i tym zwężeniem przyczepione do fotela.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum