Tak jak w temacie
które będzie lepsze radio Waszym zdaniem Po 10 maja chce kupić radioodtwarzacz, więc proszę o konkretne uzasadnienie dlaczego ten a nie inny
Oczywiście Alpine wiem że jest chyba najlepsza z tych wszystkich jak i najdroższa ! Dlatego bardziej kieruje się tutaj ceną... A tak właściwie to męczą mnie te dwa Clarion-y tylko który wybrać? Który lepszy? Lepsza winda i pilot tak jak to jest w przypadku DXZ379RMP czy lepiej jednak kupić DB179RMP? Czekam na podpowiedź...
Z góry dzięki !
Pozdro
Yassu
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 08:57
Alpine CDE-9873RB ja mam, i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony wada tylko taka że przyciski sie ścierają
Pioneer DEH-3000MP taki sobie słabo gra ma tylko fajnie rozbudowany EQ i płacisz za MARKĘ
Ja bym proponował żebyś dorzucił ok 50 zł i kupił coś takiego. Ja jestem z niego bardzo zadowolony. Gra pięknie i czyściutko
A zastanawiałeś się nad funkcjonalnością??? Wydaje mi się że nie! Brałem pod uwagę kupno tego pioneera...do czasu, aż nie pojechałem i nie zobaczyłem jak wygląda i jak się sprawuje... Dla mnie dno, nie ma przycisków numerycznych? Bez sensu, poza tym malutka gałka głośności i jej ciężkie "kręcenie" a także mocne przechylanie pokrętła-dżojstika na boki w celu przesunięcia utworu Odpadł po 5 minutach zabawy nim
Więc tylko Clarion...
Haloooooo myślałem że się bardziej wysilicie i pomożecie hehe...
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 20:15
Yassu napisał/a:
Prezes89 napisał/a:
Ja bym proponował żebyś dorzucił ok 50 zł i kupił coś takiego. Ja jestem z niego bardzo zadowolony. Gra pięknie i czyściutko
A zastanawiałeś się nad funkcjonalnością??? Wydaje mi się że nie! Brałem pod uwagę kupno tego pioneera...do czasu, aż nie pojechałem i nie zobaczyłem jak wygląda i jak się sprawuje... Dla mnie dno, nie ma przycisków numerycznych? Bez sensu, poza tym malutka gałka głośności i jej ciężkie "kręcenie" a także mocne przechylanie pokrętła-dżojstika na boki w celu przesunięcia utworu Odpadł po 5 minutach zabawy nim
Więc tylko Clarion...
Haloooooo myślałem że się bardziej wysilicie i pomożecie hehe...
Przycisków numerycznych nie ma ale jest dżojstik , a co do tego jak chodzi dżojstik to wiem i na początku tez mnie to wkurzało, ale teraz po 3 tygodniach sie wyrobił i jest dobrze. haha a z tym że odpadł to komedia jakas musiał być już konkretnie "wyruszany"
haha a z tym że odpadł to komedia jakas musiał być już konkretnie "wyruszany"
Cholera źle to ująłem miało oznaczać że u mnie odpadł po 5 min zabawy nim czyli ogólnie radio odpadło z listy kupna A nie że odpadł dżojstik hehe.... Sorki za złe sformułowanie zdania
Pozdro...
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 11:27
Hmm ja mam deh-7900ub i jest super. Fakt do dżojstika trzeba się przyzwyczaić, ale jakość dźwięku jak na moje drewniane ucho super
Yassu a ty już sam wybrałeś clariona tylko u nas szukasz potwierdzenia i dlatego nic innego nie przyjmujesz do wiadomości
ja ostatnio nie jestem może na topie odnośnie audio ale parę lat temu Apline była liderem w car audio i serie CDA były najwyższą półka. Sam posiadam Alipne CDA 7944R i na nic go nie wymienię oryginalny japoński Hi End
Na Alpine nie ma bata... chociaż.. jest Clarion.
Serie CDA Alpine są świetne. Starsze rewelacyjne, nowsze trochę gorzej ale też dają rade.
Clarion i seria DXZ 848, 948 a przede wszystkim 958 są rewelacyjne!!
Pioneera nastawy dźwięku mi osobiście nie odpowiadają. Mocne podbicie basu dobrze sprawdza się w techopodobnych a w tym Pioneer jest sławny.
Z podanych przez Yassu stawiałbym na Alpine.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:44
Hmmm...dzisiaj w sklepie rtv agd dowiedziałem się że clariony się grzeją to prawda? Bawiłem się dzisiaj tym pionkiem jeszcze raz, bo fakt faktem że z wyglądu mi się podoba! Tylko ta funkcjonalność pokrętła-dżojstika mnie trochę martwi. Może to faktycznie kwestia przyzwyczajenia...
Stawiam na Alipne i Clarion..
pytanie pod czym ma to grać ?
Pod standardowymi głośnikami ?
Czy moze masz wlozonego cos wiecej ?
Czego oczekujesz po graniu ?
Ekspresji czy naturalności
Jedno i drugie to podstawowe modele grajace bardzo poprawnie.
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 13:56
Mam głośniki Helix DB 62.1
będzie grało tylko pod radiem
Oczekuję czystego brzmienia, nie dyskoteki na kółkach
Jak tylko pod radiem to kup Blaupunkta. Lepszych tunerów nie ma.
Tu masz Blaupunkta w podobnym przedziale cenowym. Ja osobiście mam ten model. Bardzo sobie go chwalę. Zmienne podświetlenie świetnie można dopasować do podświetlenia Roverka.
jakie masz glosniki w drzwiach?? jesli standardowe to nie oczekuj ze ci cokolwiek bedzie gralo, natomiast jesli masz zamiar w przyszlosci dokupic wzmacniacz( to nie o dyskoteke chodzi a o lepsza jakosc dzwieku), bierz alpine lub clarion i zapomnij o pioneer bo to shit- no chyba ze wolisz niebieskie delfinki i inne bajery zamiast dzwieku.lepiej doloz troche kasy i kup uzywke clarion lub alpine a na 100% nie bedziesz zalowal , bo kiedys pomyslisz o rozbudowie systemu a tu.... pionek ups sorry niedoczytalem masz helixy- bierz ALPINE
[ Dodano: Czw Maj 01, 2008 16:20 ]
jesli chodzi o blaupunkta to ok ale jesli chodzi ci o podswietlenie wyswietlacza a nie o jakosc dzwieku
Czyli w podpowiedzi zostaje przy swoim - Alpine lub Clarion.
Wstawienie do grona w/w.. marki Blapunkt nie idzie tu za cholere polaczyc.
Nie krytykuje kolegi ktory posiada Blaupunkta - ok spoko niech ma:)
Ale były napisane 4 radia.. wiec zostańmy przy nich - to optymalny wybór.
jesli chodzi o blaupunkta to ok ale jesli chodzi ci o podswietlenie wyswietlacza a nie o jakosc dzwieku
muzyczny_rover napisał/a:
marki Blapunkt nie idzie tu za cholere polaczyc.
Widzę, że mamy ekspertów w gronie...
Ciekawe bo w pierwszej trójce referencyjnej jest Blaupunkt Bremen MP 76 czyli daje radę Ba.. W pierwszej 11 są 3 Blaupunkty...
muzyczny_rover ten lekki przytyk w moim kierunku jest nie na miejscu. Sam pewnie używasz Pioneera i Ci na uszka poszło (przytyk)
Czemu zaproponowałem tą markę?
Yassu napisał/a:
będzie grało tylko pod radiem
Jeżeli tylko pod radiem to Blaupunkt jest idealny.
Gdyby chciał słuchać płyt - Alpine, Clarion, MP3 też można poszukać w tych markach jeżeli chodzi o radio to Blaupunkt wygrywa. Jakości na radiu nie uświadczysz bo zawsze coś będzie szumieć itd...
Nie bronię tego co kupiłem.. Miałem kupić CDA-9855R już miałem je w aucie ale używkę i to drogą bo te radyjka się cenią... W planach był też Clarion DXZ-948RMP. Za mniejsze pieniądze kupiłem Blaupunkta, który dodatkowo ma MP3 + USB i jest fabrycznie nowy na gwarancji... Więc mam, gra naprawdę fajnie i ma rewelacyjny tuner. Będę stawiał na swoim!!
Ostatnio zmieniony przez TomC Czw Maj 01, 2008 20:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum