Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Co moze być przyczyną nieowierających sie dzwi tylnych?
Centarlny działa, tzn słychac jak siłowniki chodzą, ale dzwi nie moza otworzyc. Mozna je otworzyc jedynie z wewnatrz. Podobno to jakas przypadlosc tych modeli:(
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 20:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 17:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
he he u mnie bylo to samo 3 tyg temu, rozumiem ze drzwi nie mozna otwozyc klamka z zewnatrz ale z wewnatrz tak??? wiec bardzo prosty problem ; kup wd-40 (lub silikon w sprayu)pociagnij klamke zewnetrzna i przez otwor naplej wd do srodka , przy okazji na zamek tez - pozdrawiam i daj znac jak poszlo
jacekmarus szukaj na allegro są kompletne zamki koszt ok 100 pln z pewnością wyrobił ci się klips spinający cięgno przypadłość w R 75 spróbój rozebrać boczek obadaj sprawę czesto da się to naprawić domowymi sposobami.
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
nie wiem jak w 75kach ale w wielu samochodach jest blakada tylnych drzwi przed otwarciem przec dzieci
a cała sprawa właśnie wygląda tak że samochód można otworzyć z zewnątrz a od srodka nie.
jak otworzysz drzwi to poszukaj jakieś małej dzwigienki przy mechanizmie od zamykania drzwi, może ktoś przypadkowo zmienił jej położenie
ja taka dźwigienke mam w R400
Kolego wazzabi czytaj dokładniej posty jeśli otwierają się dzrwi od środka a nie otwierają się od zewnątrz to raczej nie jest to blokada dziecięca - problem tkwi w wodziku idącym od klamki do zamka często wyciera sie kopertka łącząca wodzik z cięgnem zamka.
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 13:36
..dokładnie jest tak jak pisze RafalG, wyrobil sie taki plastik "klips" i musze go wymienic:( na allegro nie ma, ale sprobuje po szrotach pojedzic, dzieki za pomoc:)
a moze ktos z was ma takie ciagielko?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum