Klocki Performance należą do najtwardszych klocków z serii Ferodo. I te klocki właśnie z tego powodu nie nadają się do jazdy miejskiej, spokojnej ponieważ nigdy przy takich założeniach nie osiągną optymalnych warunków pracy. Pomijam kwestie pozostałych elementów układu hamulcowego.
Klocki dobiera się do osiągów pojazdu i tego czy chcemy te osiągi wykorzystywać. Jeśli zamontujemy klocki nieodpowiadające temu co wyżej napisałem - ocenione zostaną w sposób subiektywny przez kierowce jako słaby produkt. Może wystąpić również piszczenie przy takim rozwiązaniu - klocki sportowe/styl jazdy bardzo miejski.
namieszałeś trochę Red i Green to są klocki EBC DS 3000 oraz 2000 należą do serii Performance racze sie trochę podszkolić
Co do dobierania klocków do samochodu i stylu jazdy to sie zgodzę ale dobiera sie to względem nie tylko mocny ale głownie wagi samochodu...
Co do opisu do Performance to chyba mówisz o DS 3000.... ja mam u siebie DS Performance i wiem o czym mowie:)
_________________ Tomcata na części info na PW
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
namieszałeś trochę Red i Green to są klocki EBC DS 3000 oraz 2000 należą do serii Performance racze sie trochę podszkolić
Co do dobierania klocków do samochodu i stylu jazdy to sie zgodzę ale dobiera sie to względem nie tylko mocny ale głownie wagi samochodu...
Co do opisu do Performance to chyba mówisz o DS 3000.... ja mam u siebie DS Performance i wiem o czym mowie:)
Tkwij zatem dalej w przeświadczeniu, że wiesz o klockach wszystko Bo nawet nie wiesz jakie masz i do czego służą.
DS to DS a Performance to Performance - to ja radze się choć troszkę zapoznać z ofertą a później się wypowiadać i nie wprowadzać jednocześnie innych w błąd.
Co do red i green - chodziło o pokazanie różnic współczynnika tarcia. Ot co.
Ferodo bierzesz za EBC nie rozróżniasz marek!!!! i sie jeszcze wypierasz a nie wiesz o klockach nic!!! oprócz tego ze są w samochodzie, porażka lepiej już sie nie wpisuj....
zero faktów doświadczeniach i same błędy!!!! porażka
ps. lepiej pisz o tym co masz a nie o czyms czego nie masz, nie znasz, nie używasz ani nie testowałeś... bo tym wprowadzasz ludzi w błąddddddd
Ferodo bierzesz za EBC nie rozróżniasz marek!!!! i sie jeszcze wypierasz a nie wiesz o klockach nic!!! oprócz tego ze są w samochodzie, porażka lepiej już sie nie wpisuj....
zero faktów doświadczeniach i same błędy!!!! porażka
Pompy n ie kupiłem, bo wszystkie co znalazłem na allegro i sklepach internetowych miały przyłącza po Prawej stronie, a ja posiadam ABS więc potrzebna mi była pompa z przyłączami po Lewej stronie. Wiec rozebrałem ją, kupiłem uszczelniacze itp. (żeby to dobrać to chyba byłem w 5 sklepach), ale co najważniejsze, udało się, Hamulce chodzą dużo, dużo lepiej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum