Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:35 SOLVED [R 416 97r] Problem z alarmem
Witam
zaczne od poczatku. dalej walcze z alarmem wyjacym po zamknieciu auta. sprawdzilem juz wszystkie krancówki i sa ok. Sprawdzilem połączenia masowe i tez są OK. a alarm dalej wyje po zamknieciu auta.
W sobote szukalem juz wszedzie gdzie sie dalo odłączylem nawet aku i sluchajcie tego. po zapieciu aku ponownie i zaprogramowaniu pilotow centralny zaczął migac noramlnie zamykac sie bez zadnych dziwnych dzwieków itd. otwieranie tez ok raz ładnie migaja kierunki a przy zamykaniu 3 razy. zamknełem i otworzylem kilka razy i znowu to samo. znowu jak by napiecie na kierunki nie dochodzilo cos tak sobie migaja tak jak by dostały z 5V napiecia. co dalej moge sprawdzac jakies przekaźniki ? Bylem juz nawet w serwisie ktory specjajalizuje sie w alarmach, i jak uslyszeli ze rover i ze alarm fabryczny to nie bardzo chca sie podiąc zlokalizowaniem usterki
wiec pytam sie was co mam dalej sprawdzac? dziwi mnie to ze po odłaczeniu aku zadzialalo kilka razy i spowrotem sie zrypało. co to moze byc?
Dodam jeszcze ze jak auto stalo pod domem z soboty na niedziele i ostro u nas padało w nocy to z rana tez sie normalnie zachowal centraly ale tylko raz. jak juz sie przejechalem to przy zamykaniu standard, nie mozna opanowac klaksonu POMOCY
i jeszcze jedno czy ma ktos z was moze jakis schemat alarmu czy cos w tym stylu?
[ Dodano: Nie Kwi 27, 2008 20:38 ]
dodam jeszcze ze dioda przy ryglach miga mi tylko od strony kierowcy.
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Maj 08, 2008 09:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 20:30
dzieki kolego
faktycznie sa schematy.
a moze ktos jeszcze mial podobny broblem i wie gdzie trzeba zagladnac ?
bym byl bardzo wdzieczny, i zona by byla zemnie dumna ze sam sobie z tym poradzilem, a nie znowu jakas kasa na auto potrzebna
[ Dodano: Pon Kwi 28, 2008 20:58 ]
Czyli nie ma chetnych zeby poglowic sie co moze byc tego przyczyną. dodam ze dzis naprzyklad dzialal normalnie ale teraz jak zamykalem to znowu zawyl klakson
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 22:41
Dzis sprawa zostala wyjasniona, moduł calego alarmu byl do poprawek lutownicą. tz. nie bylo przy nim nic kombinowane, poprostu trzeba bylo poprawic po fabryce czas jak wiadomo robi swoje a gosc który mi to ładnie polutowal mowli mi ze juz w 2 400-setkach to poprawial "poprostu kiepskiej jakosci wykonczenie tego elementu" jego słowa.... poprostu taka usterka.
teraz pieknie sie zamyka i miga 3 razy otwiera sie tez wzorowo z jednym i ogulnie jestem zadowolony i moi sasiedzi pewnie tez :jezor:
mysla ze to jest kolejna rzecz do sprawdzenie gdy juz sie sprawdzi wszystkie krancówki i kable w drzwiach.
przynajmniej w moim przypadku bylo to wlasnie to.
dzieki za pomoc w dochedzeniu problemu ]
[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 23:59 ]
piter34 napisał/a:
Jak szybko po zamknięciu auta wyje alarm?
a co do odpowiedzi
to bywalo roznie raz od razu po zamknieciu a czasami po 20 s.
kurcze w 25 to jest chyba gdzie indziej ale jutro popatrze napewno nie mam nic z napisem lucas. Ja mam tak w 25 2.0 tdi i tez szukam rozwiazania. Ciagle sa problemy u niego z elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum