mogły się odczepić takie kulki, które służą do regulacji lusterek, względnie mogły sie wytrzeć (jak rozmontujesz będziesz od razu wiedział o co chodzi )
rozmontowanie polega na odchyleniu lusterka na max na zewnątrz, a potem trzeba pociągnać delikatnie palcami...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 22:55
Przyczyna może być "wyczepienie sie, wyłamanie" główki silniczka. Aby to sprawdzić musisz wyjąć lustro a żeby wyjąć lustro wciśnij je palcem w lewy dolny róg (do oporu) a potem pociągnij mocniej od góry (trzeba użyć troszkę siły żeby lustro wyskoczyło z zaczepów) i jak już je wyjmiesz zobaczysz 2 żółte główki silniczków i jedna czarną nieruchomą na której zamocowane jest to lustro. Ciebie będą interesować tylko i wyłącznie żółte! Skoro słychać "bzyczenie" to znaczy ze działają.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 16:34
w R200 mam tak że prawego lusterka nie mogę do końca ustawić tak jak potrzebuje(a wzrost mam 180 cm) ponieważ wygląda na to że tak jakby się kończy regulacja w jedną stronę mianowicie kierunek do auta i później do góry. wydaje mi sie ze może budowa wewnętrzna lusterka nie pozwala na taki ruch. ale skoro mówicie o mocowaniu to tam zajrzę. może ktoś powiedzieć czy ma podobnie z regulacją prawego lustra? na maksa do auta a później w górę? bo mi sie nie chce do góry przesunąć
Tylko uważaj, jak będziesz z powrotem wkładał lustro. Znam osobę (hehe nie będę pisać kto to ), która po wymianie zaśniedziałych styków czy czegoś tam, w czasie składania wszystkiego do kupy, zbiła lustro zbyt mocno dociskając
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 10:01
Nie wiem jak w r200 ale w R400 jest regulacja lusterka na angielskie i europejskie drogi. Miałem podobnie jak ty, wzrost ok. 195cm i zero widoczności w prawym lusterku. Musiałem zmienić ustawienie na europejskie drogi. Jeżeli masz takową regulację to znajduję się na łączeniu obudowy lustra i z mocowaniem do drzwi (na tym obrotowym czymś)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum