Wysłany: Pią Maj 09, 2008 09:55 [R416] ABS problem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam!
Mam problem rover 416Si, ABS włącza sie przy małych prędkościach 20i30 km. na godzinę. Przy hamowaniu pedał jest odrzucany w górę,czytałem w necie ktoś miał taki sam problem i w serwisie powiedziano mu że to modulator. Czy ktoś z was wie co to może być??
[R416Si, r.96 1.6i]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 05, 2011 19:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 12:11
Miałem taki sam przypadek. Przyczyną okazały się pęknięte pierścienie ABS z przodu. Niestety same pierścienie jest bardzo ciężko dostać w sklepach, w jednym mi powiedzieli, że w żadnym sklepie tego nie znajdę. Osobiście kupiłem dwa nowe przeguby w cenie po 150 zł każdy. Po wymianie ABS działa prawidłowo, testowany na nieprzyjaznej nawierzchni
Można spróbować dorabiać same pierścienie (jest taka firma w Toruniu), lub bawić się w przebijanie pierścieni z używanych przegubów, ale przy takiej próbie też mogą pęknąć.
Powiedzcie mi prosze czy takie zachowanie jak opisuje kolega pasozyt23 jest ewidetnie spowodowane uszkodzonym pierscieniem, czy moze to byc cos innego?
Niestety w okolicy gdzie mieszkam nie znam zadnego dobrego mechanika a servis rovera zlikwidowali. Na poczatku nie dzialal abs wogole, w przypadkowym warsztacie wymienili mi modulator abs i teraz mam objawy takie jak opisal pasozyt23. Modulator wymienili mi na uzywany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum