Wysłany: Sob Maj 10, 2008 20:19 [R400] Problem: hałasujące/skrzypiące sprężyny
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich!
przeglądałem forum, ale nic nie widze na temat mojego problemu, dlatego otwieram nowy temat.
W moim roverku 400 (1996r) na postoju jak samochód się rusza (np jak ktoś wysiada, lub jak lekko rozkołysze samochód) to skrzypią tylne sprężyny lub amortyzatory...
wie ktoś co to może być i jak można to zniwelować?
z góry dziękuje za pomoc
pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 15, 2011 17:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 21:57 Re: [R.400] problem: chałasujące/skrzypiące sprężyny
magot1 napisał/a:
Witam wszystkich!
przeglądałem forum, ale nic nie widze na temat mojego problemu, dlatego otwieram nowy temat.
W moim roverku 400 (1996r) na postoju jak samochód się rusza (np jak ktoś wysiada, lub jak lekko rozkołysze samochód) to skrzypią tylne sprężyny lub amortyzatory...
wie ktoś co to może być i jak można to zniwelować?
z góry dziękuje za pomoc
pozdro
Jeśli to z tyłu ja bym bardziej obstawiał cukierki w wahaczu a nie sprężyny. Standard przy tym roczniku.
magot1, dzięki za założenie tego tematu... u mnie dzieje się dokładnie to samo.. skrzypienie ale tylko przy zaciągniętym ręcznym zwłaszcza kiedy wsiadam do auta... do tej pory byłem na 100% przekonany, że poprostu przy zaciągniętym ręcznym dochodzi do minimalnych ruchów koła i klocki hamulcowe delikatnie popuszczają wydając taki piskliwy/skrzypliy dźwięk... teraz juz wiem, że to jednak taka drobna usterka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum