odpuśc sobie. Za 50 PLN dostaniesz komplet sprawdzonych osram nightbreaker H1. Podejrzewam, ze dłużej poswieca niż to "coś" a na 200% dadzą więcej swiatła. Warto poczytac testy żarówek z np. AutoŚwiata. Tam jest pokazana cała prawda o tego typu zarówkach.
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 14:04
Ja tez radze odpuscic sobie.Sam sie przejechalem na podobnych..A teraz smigam na Philips Vision + i jest dobrze.Jak chcesz "xenonowa poswiate" to polecam Philips Blue Vision, a jak max swiatla (jasniej i dalej) to Philips Night Guide.Ceny ok 45 - 48 za pare.
Te ceny to kolega chyba za zwykłe żarówki podał...
Night Guide kosztują około 70zł.
Blue Vision koszt koło 65zł i na dodatek są beznadziejne. Słabsze światło od zwykłych H7
Ja mam Tungsram MegaLight Plus 50% za 45zł i światło jest wyraźniej bielsze a zasięg kilka metrów dalszy. Oczywiście regulacja świateł w SKP zalecana.
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 22:07
TomC napisał/a:
kaczmarres napisał/a:
Philips Night Guide.Ceny ok 45 - 48 za pare.
Te ceny to kolega chyba za zwykłe żarówki podał...
Night Guide kosztują około 70zł.
Blue Vision koszt koło 65zł i na dodatek są beznadziejne. Słabsze światło od zwykłych H7
Ja mam Tungsram MegaLight Plus 50% za 45zł i światło jest wyraźniej bielsze a zasięg kilka metrów dalszy. Oczywiście regulacja świateł w SKP zalecana.
Chyba podal dorbe ceny!! http://allegro.pl/item361...5w_philips.html to masz komplet z w5w!!A pozatym H1 to nie H7.Mam vision plusy i jest roznica miedzy zwyklymi, co do Tungsram MegaLight Plus 50% to nie wiem niestety - nie uzywalem nigdy.A poza tym ja kupowalem w sklepie producenta w Pabianicach (fabryka Phillips) - wiec jakby ktos chcial to moge jakos zakupic i przeslac (wieksza ilosc)...
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 22:29
TomC napisał/a:
kaczmarres napisał/a:
Chyba podal dorbe ceny!!
Sam sobie przeczysz!!
Podałeś ceny:
kaczmarres napisał/a:
Ceny ok 45 - 48 za pare.
a dwa posty niżej podajesz linka do aukcji gdzie te żarówki kosztują 55zł+9zł transport = 64zł (69zł za pobraniem) więc to ja mam rację
No dokladnie.Ja napisalem ile zaplacilem i gdzie kupowalem(nie pamietam czy dalem 45, 46 czy 47 zl - paragon moge znalesc) a aukcje podalem na szybko pierwsza lepsza w ktorej dodatkowo sa zarowki W5W ktore swoje taz kosztuja...wiec nie rozumie problemu..
Przepraszam z góry że, odkopuję dość stary temat ale zahacza on o mój problem.
Otóż szukam żarówek które dałyby mi bielutkie światło odrobina niebieskiej poświaty nie zaszkodzi ale jest mniej znacząca.
Na pierwszy cel padły żarówy OSRAM Night Braker.
Założyłem i... faktycznie świecą mocniej tylko dalej był to żółty !
No nic, tłumaczyłem sobie że, przecież producent nie obiecywał idealnie białego światła.
No ale dzisiaj wpadły mi w ręce zachwalane żarówy Phillips Blue Vision.
Założyłem i... nic się nie zmieniło ! Lampy dalej świecą mdłym żółtym światłem ! Nie ma mowy o jakimś białym świetle a o niebieskiej poświacie idzie pomarzyć.
Panowie te lampy jakieś lewe, żarówki czy ja mam taką wadę wzroku ?
sir.Dariusz, kup żarówki za 20zł na Allegro lub w Super markiecie, będziesz miał białą poświatę lub niebieską, żywotność kilka dni, widoczność znikoma...
Philips Blue Visiony oryginalne oraz X-Treme dają wiele bielsze światło niż normalne żarówki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum