Wysłany: Wto Maj 13, 2008 19:49 [R420] Gaz sekwencja c.d.problemów
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
mam pytanie zagazowalem dzisiaj swojego Roverka,instalacja nie nazwy BRC tylko inna ale sekwencja(reduktor TOMASETTO,zawór gazowy zintegrowany,WIELOZAWÓR TOMASETTO,obudowa elektrozaworu ATRAMA,cos takiego mam założone) ,przy wtryskiwaczach slychac delikatny stukot,gazwonik mowi ze to tak musi byc a mam pytanie do was czy to cos z instalacja czy tak po prostu musi byc??z gory dziex za info,pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 18:58, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 17:37
Od kilku miesięcy śmigam na sekwencji i jeżeli chodzi o różnice w dynamice to muszę powiedzieć, że praktycznie nie ma żadnej różnicy. Spalanie tez myślę nie najgorsze, na całej butli (36l) w trasie ponad 480km co wychodzi ok 7,5l. Jazda miedzy 100-120km/h. Też się zastanawiałem nad tym cykaniem ale tak po prostu musi być.
bylem u gazownika podlaczyl mnie pod kompa cos tam porobil ale nic nie pomoglo,auto nie ma sily dlawi sie na kazdym biegu jak dodam gazu zadlawi sie a pozneij juz jedzie ale nie tak jak na benzynie.co to moze byc??slaba regulacja czy co??prosze o pomoc!!!!!!
[ Dodano: Czw Maj 15, 2008 19:46 ]
roberto82562 napisał/a:
mam pytanie zagazowalem dzisiaj swojego Roverka,instalacja nie nazwy BRC tylko inna ale sekwencja(reduktor TOMASETTO,zawór gazowy zintegrowany,WIELOZAWÓR TOMASETTO,obudowa elektrozaworu ATRAMA,cos takiego mam założone) ,przy wtryskiwaczach slychac delikatny stukot,gazwonik mowi ze to tak musi byc a mam pytanie do was czy to cos z instalacja czy tak po prostu musi byc??z gory dziex za info,pozdro
heh to ja na całej butli więcej jak 300 nie zrobiłem, a kolo co od niego auto kupowałem mówił że na 360km mu starczała butla... Już pominę fakt że auto przymulone na gazie w h... w porównaniu do benzynki.
Muszę na dniach jechać do regulacji, bo aż mi się nie chcę wierzyć że da się na gazie śmigać tak jak na benzynie i robić po 400km
ja na 18 litrach zrobilem jakies 100km,nie wiem czy to wina regulacji czy mzoe mojej jazdy ale na agzie teraz nie mam zadnej jazdy a koledzy pisza ze na sekwencji nie ma znacznej roznicy miedzy gazem a benzyna a u mnie jest i to wielka jak miedzy fiat 126p a Ferrari,obydwoma jezdzilem,krew mnie zalewa co to moze byc ze tak slabo idze na gazie????prosze o pomoc
U mnie jest taka różnica że na benie 100km/h robię w 8s, a na gazie prawie 12s
Niedawno kupiłem auto i nie wiem, może poprzedni właściciel założył gaz i jeździł, nie serwisował go i się rozregulował, filtry pozapychały itd.. mam nadzieję że się da go podkręcić jakoś bo też nie mam obecnie przyjemności z jazdy na LPG.
bylem u gazownika podlaczyl mnie pod kompa cos tam porobil ale nic nie pomoglo,auto nie ma sily dlawi sie na kazdym biegu jak dodam gazu zadlawi sie a pozneij juz jedzie ale nie tak jak na benzynie.co to moze byc??slaba regulacja czy co??prosze o pomoc!!!!!!
Tak naprawdę, to może być kilka przyczyn nieprawidłowego działania Twojej instalacji...
- nieumiejętny montaż
- nieumiejętna regulacja
- zła kondycja elementów układu zapłonowego
- padnięta sonda lambda
- wszystko to, o czym zapomniałem
Na Twoim miejscu sprawdziłbym stan świec, palca, kopułki, przewodów WN oraz czy sprawna jest sonda lambda. Jeżeli z Twojej strony jest wszystko OK, auto na benzynie zachowuje się wzorowo, to gazownik musi tak ustawić gaz, aby było identycznie jak na benzynie.
Jeżeli nie potrafi, to powołując się na art. 3 i art. 8 Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej żądaj demontażu instalacji i zwrotu poniesionych kosztów. W końcu towar jest niezgodny z umową...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum