Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 00:15 [r214 98 rok 3 drzwi] Audio.
Hej nie znam sie kompletnie na audio , mam radio alpine 9846rb i mam jakies glosniki pyle z przodu, pytanie co warto zamontowac zeby miało rece i nogi i dosc fajnie grało za nie duze pieniadze.
Maćku zależy jakie to mają być pieniądze i ile chcesz mieć miejsca w bagażniku bo tak jak nie wiem czy pamiętasz ja u siebie go praktycznie nie mam
radyjko masz wporządku, polecam głośniki 16 HERTZ ESK 165 (sam takie mam) koszt koło 400zł, do tego jakiś wzmacniacz np: jbl 2060 koszt koło 450zł, do bagażniczka skrzynka basowa też np: jbl z 30cm głośnikiem tutaj cena koło 400zł i kable 130zł i cieszysz się doberym audio oczywiście jeszcze dojdzie motnaż ale to już ja Ci mogę to zamontować razem masz jakieś 1300zł... chociaż jeszcze bym dokupił odzielny wzmacniacz nie jakiś bardzo dobry do systemów z przodu, bo to są mocne głośniki i radio średnio je będzie ogarniać więc powiedzmy jeszcze ze 300 na kolejny wzmacniacz...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 36 Skąd: Żmigród / Wrocław
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 13:33
Witam,
alternatywą dla Hertz'a może być odseparowany zestaw JBL! GTO6507 (ok 350-400zł) w przednie drzwi, założenie mat wygłuszających( ok 5zł mata 50x50cm), jakiś wzmacniacz do tych głośniczków(w miarę dobry 2-kanałowy to koszt ok ok. 300zł), no i jeśli potrzebny jest konkretny basik, to jeszcze jakaś tuba/subwoofer do kufra lub pod fotel przedni (np sub Blaupunkta z wbudowanym wzmacniaczem i głośnikiem 20cm..-nawet daje radę i miejsca nie zajmuje:) koszt ok 450zł ) do tego trochę kabli - koszt - od ok3-4 zł za 1m głośnikowego do...w zależności od fantazji;); genealnie fajną instalację głośnikową 2+1 można mieć już za ok 1100zł
zgodzę się z przedmówcą, generalnie wszystko zależy od Twoich funduszy, zapewne zawitam na spot na bemowie w tą niedzielę to możemy porozmawiać o tym, nie ma problemu ! Ty mi już kilka razy pomogłeś, przynajmniej teoretycznie ale liczy się sam fakt, więc i ja mogę pomóc
zalezy czego oczekujesz od sprzetu... Jakiej muzyki sluchasz... Jakie masz fundusze...
Nie chce komentować poprzednich porad bo to troche nieprofesjonalne .
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 00:20
Hej powiem szczerze ze ja sie nie znam na audio, mam teraz radio alpina i dwa glosniki pyle przednie i gra jako tako, co do funduszy napewno nie wydam 2tys zeby mi cos brzdąkało w aucie. Kris to pogadamy na spocie:)
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 00:21
Hej powiem szczerze ze ja sie nie znam na audio, mam teraz radio alpina i dwa glosniki pyle przednie i gra jako tako, co do funduszy napewno nie wydam 2tys zeby mi cos brzdąkało w aucie. Kris to pogadamy na spocie:)
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 00:21
zestaw na przod - rainbow slx 256 deluxe
wzmacniacz na przod - alpine mrv t505
sub jl audio 10w0
wzmacniacz mtx lub cos z rocforda fosgate
zestaw bardziej naturalny to :
dls b6a + alpine mrv- t303
sub na mds 08 + alpine mrv t303
jesli chodzi o rock, metal itp to
hertz esk + Hifonics TXi4406
i na suba ravemaser bsw 10 calowy
Wkladanie pesudo tuby mija sie z jakimkolwiek celem... Blaupunkt jesli chodzi o suby to takze tragedia... Nie pakował bym się w żadna 12 calowke bo to zdecydowanie za duzo jak na r200.
czemu 12cali za dużo?? ja u siebie mam 15cali hehe
nie no tak poważnie to Maciek spotakmy się to porozmawiamy, bo najpierw musisz Ty wiedzieć jak to ma grać, do czego co i jak wtedy ew ustali się coś do zobaczenia na spociku
no widzisz ty masz 15 cali... tylko po co?? kazdy ma inne wymagania... Ja mam jl audio 12w3-d2 i to jest za duzo jak na takie male autko... teraz wsadzilem go w 35closed żeby spl troche spadl a poprawila sie dynamika. Przecierz sub ma uzupelniac pasmo a nie być slyszalny w calym miescie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum