Wysłany: Sro Maj 14, 2008 17:05 [R25] felga 6J x 15
Witam !
Czy ktoś z Was ma może połączenie felgi Fission 9 Spoke z oponą 195/50 R15 ?
Czy da się na takim zestawie spokojnie jeździć ?
Pewien gość z serwisu opon powiedział mi, że nie powinno się na felgę szeokości 6'' zakładać takiej opony tylko 185/55.
Miał rację ? Jesli tak to dlaczego ?
Poniżej poglądowe zdjęcie felgi, o którą pytam na dodatek z założoną oponą 195/50
Niestety ja mam bez opon (jeszcze)
Ostatnio zmieniony przez bialy114 Sro Maj 14, 2008 17:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 17:25
bialy114 napisał/a:
zouza napisał/a:
Ja mam dokładnie taki zestaw
Dzięki zouza - a jak w zakrętach ? Nie trze o fartuchy ? Masz zawieszenie fabryczne, czy niższe ?
Zawias mam niższy jakieś -70 pi razy oko z tego co wyliczyliśmy z porównań spotowych. Nic nie ociera, wygląda wg mnie rewelacyjnie, w zakrętach jak przyklejony, ale to tez zasługa zawiasu.
Wg mnie 195/50/15 bardzo fajny rozmiar, tani, ładnie wygląda, dobrze się trzyma drogi, a profil jeszcze nie taki ekstremalnie niski. Pewnie będą jeszcze inne opinię na ten temat, ale w końcu po to jest forum
bialy114 napisał/a:
http://picasaweb.google.pl/zouza27/Roverek
Ode mnie brawo za zdjęcia rewelacja!
Dzięki sporo z tych fotek robił Dawid, bo ja jestem fotograficznie upośledzona i nie lubię być po żadnej stronie aparatu.
Ale nie da sie ukryć, ze moje Maleństwo jest piękne
Ja też posiadam ten zestaw Fission 9 Spoke z oponką 195/50 R15 ( Toyo Proxes 4), szczerze powiem że autko prowadzi się o niebo lepiej niż na poprzednich oponach (175/60) w zakrętach trzyma dobrze..nawet na dziurach aż tak mocno nie trzęsie. Jednak jest jeden minus , mianowicie przy moim silniku (1,4 8V) padło troszkę przyspieszenie. Ale i tak nie zamieniłbym tych opon na żadne inne Naprawdę Polecam.
Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Skoro jeździcie i wszystko OK to znaczy, że śmiało mogę zamawiać oponki i myśleć o niższym zawieszeniu
"Pomógł/Pomogła" rozdane.
THX
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum