Wysłany: Pią Maj 16, 2008 21:55 [R416] Pękniety pierścień ABS przy prawym przednim kole
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam
mam problem z ABS..... włącza sie niepotrzebnie nawet przy hamowaniu z małych prędkości, mój mechanik odkrył ze mam pęknięty ten ząbkowany pierścień w prawym przednim kole i zrobiła się w nim szczelina
Moje pytanie brzmi czy da sie gdzieś kupić taki pierścień czy muszę wymieniać cały przegub??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 15:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 21:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Samego pierścienia (nowego) nie dostaniesz Możesz spróbować zdjąć z używanego przegubu ale jest b. duże ryzyko, że pęknie, jak nie przy zdejmowaniu, to przy zakładaniu
Dla pewności i świętego spokoju zainwestowałbym w przegub (i to raczej nowy, bo z używką może być różnie - ćwiczyłem sam to wszystko, znam z doświadczenia )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum