Wysłany: Nie Maj 18, 2008 20:19 [214Si 1.4 16v] silniczek krokowy
jak w temacie (czy ten silniczek krokowy nie jest założony do góry nogami) jakby ktoś mógł sprawdzić u sibie czy spinka powinna być na górze czy na dole będę bardzoooo wdzięczny
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 21:22 Re: [214Si 1.4 16v] silniczek krokowy
bandieta napisał/a:
jak w temacie (czy ten silniczek krokowy nie jest założony do góry nogami) jakby ktoś mógł sprawdzić u sibie czy spinka powinna być na górze czy na dole będę bardzoooo wdzięczny
witam
silniczek możesz przykręcić o 180 i niema to znaczenia a wtyczki inaczej nie włożysz jak pasuje spinka
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
ale nawet gdyby byl odwrotnie, to w/g mnie nie ma to raczej znaczenia, bo co za roznica dla lecacego powietrza, to tak jakbys kran w domu zamontowal odwrotnie, wode tez bedzie regulowal i odcinal
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Witam
Podepnę się do tematu. Proszę mi powiedzic czy czyszczenie silniczka krokowego ma sens i pomaga. powoli strasznie schodzi z obrotów tak od 2500 obr/min???
Pozdrawiam
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 131 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 21:44
Podepnę się pod temat.
Od jakiegoś czasu zdarzy mu sie, ze z 3-4 tyś (po wysprzęgleniu) schodzi wlaśnie powoli z obrotów, wyjąc. Dziś z kolei kilka razy (rownież po wysprzęgleniu) zgasł, nie mogąc "podciągnąć" obrotów do poziomu 'wolnych'. Działo się to na LPG i na benzynie.
Czy winny będzie zanieczyszczony krokowy ?
Od jakiegoś czasu zdarzy mu sie, ze z 3-4 tyś (po wysprzęgleniu) schodzi wlaśnie powoli z obrotów, wyjąc
przed wymianą silniczka krokowego też tak miałem ale po wymianie niewiem czy dalej sie tak dzieje, myślałem że tak ma być żeby po zmianie biegu na wyższy przy puszczaniu sprzegła obroty były odpowiednie do danej predkości na biegu
jutro sprawdze czy normalnie schodzi z obrotów czy powoli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum