Wysłany: Czw Maj 22, 2008 15:57 [R75] Nie chce przyspieszać
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Mam problem z roverkiem. A mianowicie: Po krótkiej jeździe, kiedy zatrzymuję się na światłach i chcę później ruszyć, to auto prawie w ogóle nie reaguje na gaz. Wciskam pedał do podłogi, a nawet nie czuć jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony auta, prawie w ogóle się nie rozpędza i na dodatek go przydławia, po chwili puści czarną smugę dymu z rury i powoli się buja.
Jak go zgaszę na 5 minut, zapalę ponownie i ruszam, to ma kopa, jednak po jakimś czasie znów się dzieje to samo.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 21:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 15:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czarny dym tutaj wykrztusi jednorazowo, po ruszeniu spod świateł. Podczas jazdy nie dymi, po zatrzymaniu się na chwilę, przy ruszaniu go przydławi i znowu zadymi.
Jak wciskam pedał, to i obroty i prędkość wzrasta bardzo powoli, jakby go dusiło.
Po odłączeniu przepływomierza wydaje się jakby auto było bardziej dynamiczne, ale przy starcie smoli dalej na czarno. Jak wypluje ten dym, to rozpędza się szybciej.
W październiku zeszłego roku miałem tą samą sytuację. (tzn. Auto dymiło przy starcie i nie chciało jechać.) Po wymianie filtrów jeździłem całą zimę bez żadnego problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum