Ad1. Sprawdź sobie czy nie obciera ci opona o nadkole.
Ad2. Nie wiem za bardzo o co ci chodzi z tym odpaleniem co ma turbina do tego. Sprawdź szczelność węży podciśnienia które dochodzą do turbiny może tak jest jakaś nieszczelność, i sprawdź jak wygląda filtr powietrza.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 09:40
Ad1. Piski ogumienia przy skręcaniu (zawsze) może powodować nieprawidłowa zbieżność kół (miałem tak w Escorcie). Tak więc polecałbym sprawdzenie czy coś gdzieś nie trze - a jeśli nie trze.... warto się udać na zbieżność.
Ad2. Też nie zrozumiałem o co Ci dokładnie chodzi Ale zawsze możesz sprawdzić turbo w ten sposób, że prosisz kogoś żeby przygazował (tak do 2500 - 3000 rpm) i sprawdzić czy twardnieją węże od Intercoolera. jeśli twardnieją, to znaczy że turbina pompuje.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Byłem w warsztacie co do pierwszego to chyba trą felerne tarcze hamulcowe (zamienniki) które trzeba wyregulować. Dowiem sie we wtorek jestem umówiony na naprawe.
Co do drugiego to musze jechać na komputer...być moze jakiś filtr paliwa albo cos innego
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 17:49
Wose85 napisał/a:
Co do drugiego to musze jechać na komputer...być moze jakiś filtr paliwa albo cos innego
Po co na komputer?
Zrób tak jak mówiłem - sprawdź turbo. Filtr (skoro go podejrzewasz) wymień. W ostateczności możesz podjechać na komputer - choc nie jestem pewien czy komputer pokaże Ci zanieczyszczenie filtra paliwa
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wose85, Sprawdź wszystkie węże od turbiny a dopiero potem rozmawiajmy o jakim kolwiek komputerze chociaz napewno nie bedzie potrzebny! Jezeli weze beda cale to odepnij przeplywke i sprawdz szczelnosc ukladu paliwowego a napewno filtr paliwa czy nie jest zapowietrzony oraz gruszke czy "trzyma", a potem korek wlewu paliwa czy daje powietrze do baku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum