Wysłany: Nie Maj 25, 2008 07:24 [R200 1.4Si 97r]Brak oświetlenia schowka, bagażnika, tablicy
witam mam problem w moim rowerku nie świeci podświetlenie numerów tylnych oraz światło w schowku i w bagażniku jaka może być tego przyczyna może ktoś miał taki problem? dodam ze bezpieczniki wszystkie są oki
[ Komentarz dodany przez: thef: Nie Maj 25, 2008 19:46 ] Sprecyzowałem temat. Następnym razem proszę o unikanie tematów typu: "mam problem", "pomocy" itp.
Ostatnio zmieniony przez thef Nie Maj 25, 2008 18:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 07:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 08:15
pozwól że zadam głupie pytanie .... żarówki na pewno są sprawne??
co do podświetlenia to sprawdz wiązke w klapie....
światełko w bagażniku sprawdz krańcówke jesli na desce rzy otwartym bagazniku nie swieci także kontrolka
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 165 Skąd: Chorzów
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 08:40
co do podświetlenia schowaka miałem ten sam problem... żarówka nowa, bezpieczniki wszystkie dobre i nic zrobiłem tak: wyciągłem środkowy nawiew tam idzie kabelek z podświetlenia schowka (dalej już nie wiem gdzie idzie bo było by za dużo rozkręcania) cieniutki czarno czerwony, przeciąłem go, od strony bezpieczników zabezpieczyłem a od strony schowka podłączyłem prąd z zapalniczki:) może amatorski sposób ale działa i moge sie cieszyć światełkiem w schowku
_________________ Nie ma słabych aut... są tylko słabi kierowcy
Jest w zamku klapy, taka blaszka, aby się do niego dostać musiisz zdjąć plastik z tylnej klapy. Problemy o których piszesz są chyba typowe dla roverków, gdyż sam się z nimi borykałem po zakupie, ale nie ma z tym wiele problemu, posprawdzać kabelki, ewentualnie zaizolować i bedzie ok. a z ta krańcówką, to wszystko zależy od tego w jakim jest stanie. Sprawdź dokładnie wiązke idaca do klapy po prawej stronie samochodu, w ten sposób może rozwiążesz zarówno problem krańcówki jak i oświetlenia tylnej tablicy.
mam oświetlenie klapy świeci podświetlenie tablic świeci ale schowek nie świeci tam powinna być krańcówka włączająca a po niej pozostały tylko połamane strzępy hm ma kto taka krańcówkę albo wie gdzie można to kupić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum