Wysłany: Nie Maj 18, 2008 13:44 [R75] Lusterko wewnętrzne z sensorem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Mam okazję kupić lusterko do R75,wewnętrzne z sensorem przyciemniania się.I mam pytanie,czy wystarczy je tylko przełożyć w miejsce zwykłego lusterka,czy trzeba coś jeszcze dokupić,coś gdzieś podłączyć? Podłączyć raczej tak,bo odchodzi jakiś kabelek od tego,tylko co gdzie podłączyć.Czekam na Wasze opinie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 00:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Nie Maj 18, 2008 16:14 ]
Chociaż mi wydaje sie, że aby lustereczko działało wystarczy doprowadzić zasilanie do niego... komputer chyba nie ma to nic do rzeczy ale Roverek zaskakiwał mnie już w bardzo wielu kwestiach więc może i tu nie jest tak prosto
Osobiście wydaje mi się ze lusterko powinno działać "automagicznie" - generalnie komputer nie ma tu nic do rzeczy - fotodioda łapie pomiar światła przód/tył i odpowiednio przyciemnia lusterko.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No to coraz lepiej.Teraz tylko czekac az ktos(moze PHJOWI)potwierdzi to na 100% i doposaże mojego Roverka w kolejny bajer. A do jakiej kwoty warto kupic to lusterko?
No gdybym nie miał (a mam) to dałbym ... ze 200~260 zł - mam i wiem jak to pracuje - jest po prostu nieocenione w nocy w trasie - kto z tego nie korzystał ten nie wie - ale nie ma już problemu oślepiania przez osła z tyłu ze źle ustawionymi światłami.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wystarczy je podpiąć pod zasilanie sprawdz czy wtyczka znajduje się w okolicy oświetlenia nad kierowcą lub pasażerem. Lusterko jest fotochromatyczne z czujnika znajdującego się na stopce lusterka sczytuje czy jest noc i z czujnika znajdującego się w samym lustrze sczytuje czy pada na nie światło z innych aut jadących za nami.
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
Zamówiłem lusterko w art bizar za 70zł. Napisali, że wystarczy je podpiąć pod kostki w podsufitce a jak nie mam to mi wytna i doślą Ależ ja uwielbiam tę firmę, profesjonalizm w każdym calu Czekam więc na lustereczko i zobaczymy jak to będzie. Do końca tygodnia powinno dojść to powiem co i jak.
Zakładaj lusterko bardzo się przydaje nie musisz przestawiać jak ktoś jedzie za tobą można spokojnie patrzeć do tyłu i nie oślepia U mnie robi się lustro zielone im mocniejsze światło tym ciemniejsze lusterko
Wydaje mi się, że wystarczy wyciągnąć zasilanie od lampki w podsufitce. Przeciez musi być ona stale pod napięciem bo w każdej chwili możesz ja włączyć guzikiem więc te 12V gdzieś tam musi być Na pewno da się zrobić. Będę wiedział więcej jak zamontuje lusterko, może pykne jakieś fotki to wrzucę.
Z lusterka wychodzą 3 przewody (uziemienie, 12V, i połączenie ze światłami cofania). W dolnej części słupka A jest wtyczka, do której można podłączyć wszystkie trzy przewody (piny 3, 11 i 12 albo 3, 16 i 17).
Tez mam takie lustereczko i działa super, natomiast jest inny problem, mianowicie to lusterko ma też sensor deszczu i ten niestety nie działa. Jaka może być przyczyna?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum