Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:05 [rover 200 1.4] koszt koszt nabicia klimy i wymiany filtra?
Może ktoś mi powiedzieć ile kosztuje nabicie czynnika chłodzącego i wymiana filtra w klimatyzacji ? chyba chodzi o ten kabinowy? i gdzie udałoby się zrobić to we Wrocławiu?
dzięki z góry
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tylko jak kupujesz auto w komisie i gadają że wystarczy jedynie nabić i wszystko będzie ok weź poprawkę na to, że to komis. Bardzo często się zdarza, że jak klimy nie ma w komisie to jej nie będzie wcale.
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:23
Witam, nie wiem jak tam u was się cenią, mi w profesjonalnym warsztacie zajmującym się tylko klimatyzacjami powiedzieli 150 zł, w cenę wchodzi sprawdzenie szczelności i właśnie nabicie klimy. Natomiast za dobry filtr kabinowy trzeba zapłacić ok 50 zł.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 22:46
to znaczy chodzi o to, że mam propozycje kupna auta od osoby prywatnej. No i klima jest uszkodzona, według właściciela (po konsultacji z mechanikiem) należy nabić i wymienić filtr.
Dlatego też byłem ciekaw jaki to jest koszt. a na to co słyszę w komisach biorę oczywiście poprawkę
Klime robiłem koło miesiąca temu w małej miejscowości za miastem, w którym mieszkam.
Sprawdzenie klimatyzacji, test szczelności, napełnienie oleju, barwnika, czynnika chłodzącego, czyszczenie i odgrzybianie oraz wymiana filtra kabinowego 225zł. (45zł filtr Filtron) Wszystko potwierdzone wydrukiem.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
No i klima jest uszkodzona, według właściciela (po konsultacji z mechanikiem) należy nabić i wymienić filtr.
jeżeli prawdą jest to co powiedział właściciel czyli kwestia "uszkodzonej" klimy to tylko jej nabicie wtedy koszt nie powinien przekroczyć 150 zł.
natomiast na Twoim miejscu wziąłbym poprawkę na słowa właściciela i poprosił o usunięcie "usterki" przed zakupem samochodu
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum