Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 84 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 13:54 [R416] Nie moge go odpalić kręci się tylko rozrusznik
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam serdecznie wszystkich ludzi na forum pisze gdyż mam tragiczny problem a mianowicie ,muj roverek zgasł i niechce odpalic ,a stalo sie to tak ,jechałem nim puznym wieczorem dojezdzałem do skrzyżowania .Samochód zgasł ,wiec prszekreciłęm kluczyk ale już nie odpalil i kręci sie tylko rozrusznik i cos dziwnie brzeka po przekreceniu kluczyka w kolektorze wtryskowym nie wiem co jest grane pomoze ktoś
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 18:31, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 13:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przede wszystkim sprawdź, czy wszystkie przewody WN są na swoim miejscu
poza tym przysłuchaj się, czy jak przekręcisz kluczyk, to słychać brzęczenie pompki...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 08:13 [R416Si 97r]
Wczesniej po przekreceniu kluczyka na pozycje 2 odpalał sie chyba komputer i było słychac takie buczenie a teraz go nie ma ,autko scholowałem na kołach ,prubowałem go odpalić już kilka razy ale nic ,slychać tylko jakieś trzaski po przekreceniu kluczyka koło kolektora wtryskowego tak jkaby z silniczka krokowego ,
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Mar 2001 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 15:43 Re: [R416Si 97r]
Lukasz17i napisał/a:
było słychac takie buczenie a teraz go nie ma
Sprawdzałeś kolego bezpieczniki? To pierwsza rzecz jaką powinieneś zrobić.
Buczenie pochodzi od pompy paliwa. Jeśli go nie ma to znaczy, że albo go nie słyszysz , albo pompa nie pracuje.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:34
pompa paliwa poprostu nie odpalała a przyczyna był bezpiecznik hmm ale to dziwne czemu sie spalił .? zna ktoś mozę odpowiedz ?
Oczywiście wszystkim DZIĘKUJE za poświecenie czasu nad moja sprawą:)
Ostatnio zmieniony przez Lukasz17i Pon Maj 26, 2008 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:49
heh moze być z tym narazie ciezko bo wypłata dopiero 10 a na koncie 200zł jest jakaś opcja zeby zmiejszyc spalanie? A mam jeszce jeden problem klakson mi nie działa jak wciskam guziki od niego słychac tylko takie tyrkanie pikanie jakby jakis przekacnik cos załanczał?
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 08:49
Lukasz17i napisał/a:
mam jeszce jeden problem
Najpierw znajdź odpowiedni bezpiecznik:), a nie to ustrojstwo co tam miałeś.
A z innymi problemami (bo trochę ich jest) będziemy sobie radzić w późniejszym terminie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum