Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:08 SOLVED [R200 99r.] Wysokie obroty na jałowym
Cześć
Mam problem z obrotami. Odpalam sobie samochód jest normalnie 900 obr/min. Jezdze po mieście i wszystko ok. Czasem jak się na światłach zatrzymam to obroty nie spadają i trzymają się kolo 2 tys. obr/min, a czasem jest ok 900 obr/min. Nie wiem co się dzieje. Od jakiś 3 dni tak mam. Co się dzieje ?
Ostatnio zmieniony przez piter34 Sob Cze 07, 2008 19:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:24 Re: [R200 99r.] Wysokie obroty na jałowym
dominikgr napisał/a:
Cześć
Mam problem z obrotami. Odpalam sobie samochód jest normalnie 900 obr/min. Jezdze po mieście i wszystko ok. Czasem jak się na światłach zatrzymam to obroty nie spadają i trzymają się kolo 2 tys. obr/min, a czasem jest ok 900 obr/min. Nie wiem co się dzieje. Od jakiś 3 dni tak mam. Co się dzieje ?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 19:23
No właśnie tez tak mam, i przeczyszczę na pewno tylko mam pytanie takie zawieszanie obrotów może być przyczyna bardzo dużego spalania benzyny, mam silnik 1,1 i pali mi 8-9 litrów niezależnie czy lekka noge mam czy ciężka.
Pozdrawiam
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 22:12
piter34 tak wiem czytałem, ale zapomniałem dodać ze jak kupiłem roverka z miesiąc temu to był w serwisie w wrocku i mówili ze wszystkie czujniki są gicior:-) a spalanie mnie dobija, mam jeszcze taki objaw ze za ciężko chodzi pedał gazu tzn jak ściągnę linkę z przepustnicy to okej;-) no i sama przepustnica tez wydaje mi sie ze za ciezko nie chodzi ale jak zaloze to masakra ciężko i obroty wolno opadają, planuje zmianę linki na nowa ale jak sesja minie Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum